Στις 22 Αυγούστου, τρεις νεαροί σκότωσαν την Danna Miriam, μία 16χρονη κοπέλα από την Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικό και στη συνέχεια έκαψαν το σώμα της. Μέρες αργότερα οι τρεις δράστες συνελήφθησαν.

Ο εισαγγελέας Γκιγιέρμο Ρουίς Ερνάντες που ανέλαβε την υπόθεση έκανε την εξής δημόσια δήλωση για την γυναικοκτονία: “Δυστυχώς στο Μεξικάλι την περασμένη εβδομάδα δολοφόνησαν ένα κορίτσι 16 ετών, αλλά επίσης το κορίτσι είχε παντού τατουάζ.”

Η επικίνδυνη αυτή δήλωση του εισαγγελέα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ειδικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον μιας γυναίκας δεν μπορεία να δικαιολογείται επειδή η κοπέλα είχε τατουάζ. Χιλιάδες γυναίκες από όλον τον κόσμο αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τατουάζ τους με το hastag #JusticiaParaDanna #MisTatuajesNoJustificanTuViolencia ως ένδειξης διαμαρτυρίας στις δηλώσεις του εισαγγελέα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια