Αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στη Βαρκελώνη για το θάνατο της σκυλίτσας Sota. Ένας αστυνομικός την πυροβόλησε επειδή του γάβγισε υπερασπιζόμενη τον άστεγο συνοδό της, που τον χτύπησαν οι αστυνομικοί έξω από ένα ξενοδοχείο.

Ο αστυνομικός εκτέλεσε τη Sota εν ψυχρώ πατώντας το λαιμό της με το γόνατό του και πυροβολώντας την στο κεφάλι. Ο λόγος; Επειδή η σκυλίτσα γάβγισε στους αστυνομικούς στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον άστεγο συνοδό της που τον τραμπούκισαν οι αστυνομικοί έξω από το ξενοδοχείο όπου πούλαγε χειροποίητα βραχιόλια. Οι αστυνομικοί όχι μόνο χτύπησαν χωρίς λόγο τον αστέγο, χτύπησαν και την σκυλίτσα την οποία και εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το βράδυ της Τετάρτης, εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν την πλατεια Sant Haume της Βαρκελώνης, ζητώντας δικαιοσύνη για το θάνατο της Sota.

Ο αστυνομικός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι  «ενήργησε για την υπεράσπιση της σωματικής του ακεραιότητας».

Με πληροφορίες από La Vanguardia

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X