Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει και ζήτησε να στηρίξουν την απόφαση και τα υπόλοιπα κόμματα

Σε μία ανακοίνωση που θα συζητηθεί προχώρησε προ ολίγου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέροντας ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα στηθεί εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων. Ο υπουργός θέλησε να περάσει το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πτοηθεί από τις αντιδράσεις, επιστρατεύοντας το επιχείρημα ότι δεν να μείνει καμία περιοχή της Αθήνας, πόσω μάλλον τα Εξάρχεια, χωρίς να τη δοθεί πραγματική ευκαιρία για ανάπτυξη.

Γι’ άλλη μια φορά με βάση το ύφος του υπουργού, διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε μία μεγάλης εμβέλειας παρέμβαση χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευτεί με τους κατοίκους της περιοχής στην οποία γίνεται. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την υπόθεση του μετρό στα Εξάρχεια, είχαν εκφραστεί αρκετές αντιδράσεις, καθώς εκτιμάται ότι η εγκατάσταση ενός σταθμού μετρό στη πλατεία, θ’ αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της και τον ιστορικό της χαρακτήρα.

Η ξαφνική επαναφορά του θέματος από την κυβέρνηση κι η επιχειρηματολογία περί ανάπτυξης δεν είναι άσχετη με τα κτηματομεσιτικά συμφέροντα που λυμαίνονται την περιοχή. Τα τελευταία χρόνια πολλοί από τους κατοίκους των Εξαρχείων έχουν αναγκαστεί να εκτοπιστούν βλέποντας το σπίτι που νοικιάζανε να μετατρέπεται σε Airbnb. Η τάση αυτή κάμφθηκε με την πανδημία, ωστόσο, είναι δεδομένο πως το τέλος της θα επανέλθει, ενδεχομένως δριμύτερη, δεδομένη της παρουσίας του μετρό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια