Απάντηση στα ρεπορτάζ που αναφέρονται στην κατάργηση του «Μεγάλου Περιπάτου» με αφορμή τις χθεσινές του δηλώσεις δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην «Καθημερινή».

«Εχουμε πει πολλές φορές ότι το έργο είναι πιλοτικό και οι παρεμβάσεις προσωρινές. Με τη δοκιμαστική εφαρμογή των παρεμβάσεων θα βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν. Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου όπως και στα άλλα σημεία του κέντρου θα παραμείνουν έως ότου ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σχετικά πως πρόκειται για «ένα έργο ζωντανό, ένα έργο πιλοτικό που κυκλοφοριακά λειτουργεί. Τελειώνουμε το πρώτο κομμάτι που ήταν η πιλοτική δοκιμαστική λειτουργία»».

Σε ερώτηση εάν θα ξηλωθεί η Πανεπιστημίου για να γίνει μόνιμο το έργο ο κ. Μπακογιάννης είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Βεβαίως, ό,τι έχουμε κάνει αυτή τη στιγμή είναι προσωρινό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάφεις ένα οδόστρωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάζεις μια ζαρντινιέρα».

Όσο για το αν έχει πετύχει ως σκέψη ο κ. Μπακογιάννης είπε «βγήκε και δεν βγήκε, αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αυτή όμως ήταν και η λογική του έργου, να τρέξεις μια προσομοίωση. Θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου. Νέοι δρόμοι, νέα πεζοδρόμια, νέα όλα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια