Σε πρόωρη αποφυλάκιση κρατουμένων προχωρούν ολοένα και περισσότερες χώρες για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας. Αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσει και η Βρετανία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων είναι σημαντική καθώς σε τέτοιου είδους κλειστές δομές ο ιός βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλωθεί.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα σε μια φυλακή. Στενοί διάδρομοι και τα κελιά το ένα δίπλα στο άλλο. Η συμμόρφωση με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορεί να γίνει, ωστόσο αυτό θα σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Βρετανίας.

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει να απελευθερώσει περίπου 4.000 κρατούμενους. Ωστόσο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τονίζουν πως δεν κινήθηκε γρήγορα.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα μια κρατούμενη πέθανε με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού αλλά καθώς δεν έχει γίνει έλεγχος, δεν γνωρίζουμε εάν ήταν θετική στον ιό. Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα μέτρο αποσυμφόρησης, την οποία ζητούν οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες. Μάλιστα στις ανδρικές φυλακές του Κορυδαλλού, οι κρατούμενοι απέχουν από την εργασία, διεκδικώντας αποσυμφόρηση και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας του πληθυσμού των φυλακών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια