Αναλυτικά η ανακοίνωση των καθηγητών και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας:

Στο σχολείο μας υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για τους μαθητές και όλη η απαραίτητη υποδομή σε εργαστήρια, βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο, χώρους άθλησης.

Στην Α΄ Λυκείου για ελάχιστους μαθητές φέτος, καταργείται το 4ο τμήμα με συνέπεια αντί για  4 τμήματα των 20 μαθητών περίπου, οι μαθητές μας  να συνωστίζονται σε 3  τμήματα με 26-27  μαθητές ανά τμήμα.

Ο συνωστισμός  αυτός θα έχει σοβαρές συνέπειες  για τη λειτουργία του σχολείου μας, τη στιγμή που η πανδημία είναι σε  έξαρση και αίτημα όλης της σχολικής κοινότητας είναι η αποσυμφόρηση των  σχολικών τάξεων.

Ζητούμε να λειτουργήσουν 4 τμήματα στην Α΄ Λυκείου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά μας.

Πηγή: left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια