Κάλεσμα για συμπαράσταση στα δικαζόμενα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Ρωμανό Αγγελή, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλο και Θωμά Καρρά απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα γι’ αύριο στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στο κτήριο 7, όπου γίνεται η δίκη τους.

Τα τρία μέλη του κινήματος δικάζονται επειδή συμμετείχαν στις 14/3/2018 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφείο, για την υπεράσπιση σπιτιών απλών ανθρώπων από τον εκπλειστηριασμό και την υφαρπαγή τους.

Όπως επισημαίνει η Λαϊκή Ενότητα “η συγκέντρωση δέχθηκε την απρόκλητη βίαιη επίθεση της αστυνομίας (με εντολή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθούν άγρια πολλοί άνθρωποι, που είχαν πάρει μέρος στη διαμαρτυρία, να τραυματιστούν ακόμα και δύο δημοσιογράφοι που την κάλυπταν, καθώς και να συλληφθούν οι τρεις αγωνιστές, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκαν και σε άλλους ποινικές διώξεις (με πολιτικό χαρακτήρα) για τη συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, οι οποίες εκκρεμούν.

Σήμερα, που η αστυνομοκρατία και η καταστολή εντείνονται, ενώ η λίστα των πλειστηριασμών κάθε βδομάδας αριθμεί εκατοντάδες σπίτια μικρής αξίας και για μικρά δάνεια, η απαίτηση της αθώωσης του Ρωμανού Αγγελή, του Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και του Θωμά Καρρά είναι συγχρόνως απαίτηση για το δικαίωμα στη στέγη και το δικαίωμα αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στην παράδοση των λαϊκών κατοικιών στα ληστρικά funds.”

“Όλοι και όλες την Τετάρτη 20/11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 7 στις 9 πμ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους τρεις αγωνιστές και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την αθώωσή τους!” καταλήγει η ΛΑΕ στο κάλεσμα συμπαράστασης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια