Το γεγονός ότι γι’ άλλη μια φορά τα ΜΜΕ επιχείρησαν να παρουσιάσουν την υπόθεση της γυναικοκτονίας της 52χρονης στα Μετέωρα ως «οικογενειακή τραγωδία» καταγγέλλει η φεμινιστική συλλογικότητα «Καμία Ανοχή».

Σε ανακοίνωση της η «Καμία Ανοχή» υπογραμμίζει ότι «ακόμα και σήμερα που μιλάμε πια για την αδελφή μας σε χρόνο παρελθοντικό, γιατί τη σκότωσε ο γυναικοκτόνος, σπεύδουν οι προστάτες των ΜΜΕ να εξιλεώσουν το θύτη. Όλα τα σχόλια κάλυψης και προσπάθειας εξιλέωσης του θύτη μας εξοργίζουν. Τον θύτη δεν θα τον ξεπλύνετε ποτέ, γιατί εμείς δεν θα ξεχάσουμε».

Παράλληλα, η συλλογικότητα ζητά να σταματήσει η δημοσιοποίηση στοιχείων για τη ζωή των παιδιών της οικογένειας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εν μέσω ενός καλοκαιριού που μας βρίσκει ακόμη πιο οργισμένα με τα περιστατικά έμφυλης βίας κι απόπειρας βιασμών στα νησιά, άλλος ένας γυναικοκτόνος δολοφονεί μια αδελφή μας στην Καλαμπάκα.

Δες μας κάνει εντύπωση πως για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τη γυναικοκτονία ως οικογενειακή τραγωδία αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Μια ακόμα αδελφή μας είναι δολοφονημένη, για μια ακόμη φορά το χέρι του γυναικοκτόνου το όπλισε η πατριαρχία, για μια ακόμη φορά οι ζωές των θηλυκοτήτων αφαιρούνται για να επιβεβαιωθεί η αντρική κυριαρχία πάνω στα σώματά μας, για να καμφθεί η αντίστασή μας. Γιατί οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού μας και δεν είμαστε ασφαλείς ούτε όταν κοιμόμαστε.

Ακόμα και σήμερα που μιλάμε πια για την αδελφή μας σε χρόνο παρελθοντικό, γιατί τη σκότωσε ο γυναικοκτόνος, σπεύδουν οι προστάτες των ΜΜΕ να εξιλεώσουν το θύτη. Όλα τα σχόλια κάλυψης και προσπάθειας εξιλέωσης του θύτη μας εξοργίζουν. Τον θύτη δεν θα τον ξεπλύνετε ποτέ, γιατί εμείς δεν θα ξεχάσουμε.

Καμία οικογενειακή τραγωδία – το χέρι του το σήκωσε η πατριαρχία.

Εν μέσω αυτού του καλοκαιριού όπου τα σώματά μας φλέγονται από τις έμφυλες απειλές και η πανδημία μαίνεται πλήττοντας επιχειρήσεις κι εργαζόμενα άτομα, με τις «αφελείς» δηλώσεις περί φιλότιμου και ατομικής ευθύνης ενώ αποσιωπάται η κρατική ευθύνη, με την αμέλεια σχετικά με την ενίσχυση των ΜΕΘ και του ΕΣΥ και με τη βαθιά ρατσιστική κι εγκληματική αντιμετώπιση των προσφυγισσών και προσφύγων, μαθαίνουμε για τη γυναικοκτονία μιας ακόμα αδελφής μας. Γι΄ αυτό κι εμείς δε θα σταματήσουμε ποτέ να εναντιωνόμαστε στην πατριαρχία και στην έμφυλη βία, να πηγαίνουμε κόντρα στη μάτσο κουλτούρα και την επιβολή της στις ζωές και τα σώματά μας!

ΥΓ Να σταματήσει τώρα η δημοσιοποίηση στοιχείων για τη ζωή των τριών παιδιών, να μη ζήσουν δέσμια στη σκιά του πατέρα-θύτη.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΔΩ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΕΣ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια