Άλλη μία γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην πόλη Γαζιαντέπ της Τουρκίας καταγγέλλει η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή, αναφερόμενη στην δολοφονία μιας 9χρονης από τον πατέρας της, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του και είχε αποφυλακιστεί μετά από 6 μήνες φυλάκισης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Καμία Ανοχή»:

Στην Τουρκία στην πόλη Γαζιαντέπ, η πατριαρχία δολοφόνησε μια μικρή μας αδελφή.

Απρίλιος 2019: Ένας άντρας, οικογενειάρχης, μαχαιρώνει την σύζυγο του και την τραυματίζει.

Απρίλιος 2020: Ο άντρας αυτός, ο πατέρας, δολοφονεί την 9χρονη κόρη του, χτυπώντας την με το λάστιχο.

Οι ειδήσεις λένε πως είχε αποφυλακιστεί στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών λόγω κορωνοϊού. Ένα κυβερνητικό μέτρο το οποίο απελευθέρωσε τους πάντες, ακόμη και γυναικοκτόνους, αλλά όχι τους πολιτικούς κρατούμενος/ες. Γιατί το ζήτημα πάντα είναι ποιος θεωρείται εχθρός του αυταρχικού, πατριαρχικού κράτους, όχι ποιος είναι πραγματικά επικίνδυνος για την κοινωνία.

Η αλήθεια πίσω από αυτή τη δολοφονία είναι ακόμη χειρότερη. Η πατριαρχική δικαιοσύνη τον φυλάκισε για 6 μήνες, καθώς είχε ελαφρυντικά, και μετά την αποφυλάκιση του επιτράπηκε να γυρίσει σπίτι. Χωρίς καμία απολύτως προστασία για τη γυναίκα και τα τρία μικρά παιδιά του.

Δεν ήταν ο κορωνοϊός, ούτε η καραντίνα, ο (γ)ιός της πατριαρχίας ήταν ο δολοφόνος, και το κράτος ο ηθικός αυτουργός.

Δικαιοσύνη για μας δεν είναι να κρατούνται οι γυναικοκτόνοι, οι βιαστές και οι κακοποιητές σε φυλακές και δομές. Δικαιοσύνη για εμάς δεν είναι η συντήρηση καταπιεστικών θεσμών στους οποίους εμπεδώνεται ακόμη περισσότερο η πατριαρχία, ο σεξισμός και ο μισογυνισμός. Δικαιοσύνη δεν είναι να επιστρέφουν μετά την αποφυλάκιση ακόμη πιο επικίνδυνοι για εμάς. Θέλουμε φεμινιστική εκπαίδευση για κάθε σεξιστή και κοινωνική και θεσμική προστασία για κάθε αδελφή μας.

Καμια Ανοχή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια