Ο τούρκος NBAer που δεν έχει διστάσει και στο παρελθόν να κατακρίνει ανοιχτά την πολιτική Ερντογάν, τοποθετήθηκε με μια συμβολική κίνηση ενάντια στην τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Συγκεκριμένα ο Ενές Καντέρ έγραψε στα παπούτσια του τη λέξη «Freedom» θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανάρτηση του σέντερ των Μπόστον Σέλτικς πριν από τον αγώνα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Η αντίδραση του Καντέρ και η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι φυσικά κάτι καινούριο για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν. Χαρακτηριστική είναι η φράση που έχει πει, ότι δηλαδή: «Έχω πολύ δυνατή φωνή, επειδή παίζω μπάσκετ στο ΝΒΑ. Και όποτε λέω κάτι, προκαλεί συζήτηση, γίνεται viral. Οπότε, γιατί να μην συνεχίσω να την χρησιμοποιώ για καλό σκοπό, για να βοηθήσω κόσμο;…».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X