Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος αποκαλύπτοντας ότι πεθαίνουν άνθρωποι από έλλειψη ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, είπε οτι “πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ είτε γιατι δεν έβρισκαν ΜΕΘ είτε γιατί όταν έβγαιναν από τις ΜΕΘ και δεν είχαν Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας”. Ο κ. Καπραβέλος που έζησε όπως και όλοι οι άλλοι γιατροί της Θεσσαλονίκης την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας είπε χαρακτηριστικά “Στα νοσοκομεία μας είχαμε 70 ασθενείς που έχασαν την ζωή τους μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 230 ασθενείς εκτός και αυτοί δεν ήταν τελικού σταδίου που δεν είχαν καμία προοπτική” εξηγώντας οτι αυτό συνέβη λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού “η θνητότητα και η νοσηρότητα από την στιγμή που δεν έχεις δίπλα σου εξειδικευμένο προσωπικό και δεν έχει και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας είναι αυξημένη” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα διασποράς αυτού του ιού διότι δεν κάνουμε τίποτα όσον αφορά στην ανίχνευση με τα πολλά τεστ και την απομόνωση των συμπτωματικών και ασυμπτωματικών πολιτών με αποτέλεσμα όλοι να κυκλοφορούμε να παίρνουμε μέτρα ή να χαλαρώνουμε μέτρα και να το παίζουμε κορώνα γράμματα πότε θα αυξηθεί και πότε θα μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων. Αυτό δεν είναι πολιτική υγείας” είπε ο ίδιος.

“Οι δυτικές χώρες έχουν και κάποια υγειονομικά συστήματα και μπορούν να παίξουν στα όρια του “κλείνω- ανοίγω”, στην Ελλαδα τα όρια του “κλείνω- ανοίγω” όταν δεν έχεις Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ολέθρια είναι καταστροφικά δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών όπως κάναμε και στην Θεσσαλονίκη όταν πλέον το σύστημα κατέρρευσε”, ανέφερε.

*Από το documentonews.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια