Τραυματισμένο ζαρκάδι στην Κορομηλιά

Ένα τραυματισμένο αρσενικό ζαρκάδι ηλικίας δυο ετών εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό, στην Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας μεταξύ των Τ.Κ. Κορομηλιάς & Δενδροχωρίου. Ο οδηγός ενημέρωσε την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος» και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, δασικοί υπάλληλοι της οποίας περισυνέλεξαν από το σημείο το τραυματισμένο ζαρκάδι και το μετέφεραν στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» για περαιτέρω φροντίδα και αποκατάσταση της υγείας του.

Το ζώο έχει κάταγμα στο πόδι, το οποίο εικάζεται ότι προκλήθηκε από τροχαίο.

Νεκρή αρκούδα στα Κορέστεια

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε στα Κορέστεια Καστοριάς, όπου εντοπίστηκε νεκρή μια νεαρής ηλικίας θηλυκή αρκούδα 1,5-2 χρόνων και βάρους 100-150 κιλών. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς από εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ». Στο σημείο έσπευσαν δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών και εκπρόσωπος της «Καλλιστώ», οι οποίοι μετέφεραν το νεκρό ζώο σε χώρο του Δασικού Φυτωρίου της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, προκειμένου να εξεταστεί από Κτηνίατρο.

Σύμφωνα με την κτηνιατρική εξέταση διαπιστώθηκαν κάταγμα στο δεξιό πρόσθιο άκρο και κάταγμα πλευρών, ενώ ο θάνατός της αρκούδας που επήλθε από εσωτερική αιμορραγία οφείλεται πιθανότατα σε τροχαίο.

*Από την ΕΡΤ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X