«Κανένα γκολ, καμία νίκη, κανένας τίτλος στο ποδόσφαιρο δεν σημαίνει για μένα περισσότερα από όσο μια ανοιχτή και ειρηνική κοινωνία. Επιθυμώ έναν πιο ανεκτικό κόσμο, στον οποίο δεν θα υπάρχει καθόλου χώρος για τον ρατσισμό, το μίσος και την ξενοφοβία», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ της Μπουντεσλίγκα στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική πύλη T-Online εκφράζοντας έτσι την σαφή αντίθεσή του στον ρατσισμό μετά την επίθεση στο Χανάου.

«Η οικογένειά μου με διαπαιδαγώγησε από τα παιδικά μου χρόνια στην ανεκτικότητα, τον σεβασμό του άλλου και την ανοικτή κοινωνία. Ήδη ως παιδί είχα επαφή στο ποδόσφαιρο με συμπαίκτες διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών χωρίς να έχω συνείδηση του γεγονότος», συνέχισε ο αρχηγός της Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Σχεδόν κανένας άλλος τομέας της δημόσιας ζωής δεν είναι τόσο διεθνής όσο ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, έχω συμπαίκτες από την Ελβετία, το Μαρόκο ή την Αργεντινή, έχω φίλους και θαυμαστές από όλο τον κόσμο και είχα την τύχη να έχω γνωρίσει άλλες χώρες και πολιτισμούς», πρόσθεσε ο Ρόις.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια