*Από Clem Pansaro

Το Σάββατο 02/11/2019 έγινε εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμαν. Αφού ήμουν κάτοικος και μέλος της ομάδας που διαχειρίζωμασταν το κτίριο με συλλάβαν οι μπάτσοι και κατέληξα στα κρατητήρια μαζί με τους συντρόφους μου μέχρι χτες που μας άφησε ελεύθεροι το δικαστήριο. Δεν θα επεκταθω στο θέμα αυτό, οποίος θέλει να μάθει παραπάνω λεπτομέρειες μπορεί να διαβάσει το κείμενο της ίδιας της κατάληψης ή να προσεγγίσει την ίδια την ανοιχτή συνέλευση που καλέστηκε.

Θέλω εδώ να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα όσον αφορά τα ζώα που μένανε μαζί μας στο κτίριο, δύο σκυλιά και τέσσερα γατιά, δικά μας και αδέσποτα που ήταν για υιοθεσία. Από την πρώτη στιγμή και όσο μείναμε με χειροπέδες στο κτίριο ειπώθηκε ασταμάτητα στους μπάτσους που ανέλαβαν την έρευνα πως έχουμε ζώα και δεν πρέπει να βρεθούν μαζί αλλιώς θα φαγωθουν μεταξύ τους και να τους μαζέψουμε εμείς. Μια που μας είχαν οδηγήσει στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας στην ΓΑΔΑ απαιτήσαμε να μας κάνουν ενημέρωση όλη την ώρα. Δεν δίναν πότε σημασία σε όσα τους λέγαμε, αντιθέτως μας ειπώθηκαν συνεχώς ψέματα, και με πολύ ύφος, πως δεν έχει γατιά μέσα, μόνο σκυλιά, κλπ. Τα δύο σκυλιά τα μάζεψε η φιλοζωική και τα βρήκαμε, είναι καλά.

Για τα τέσσερα γατιά, το ένα πέθανε ΕΞΑΙΤΙΑΣ της αμέλειας των μπάτσων που άφησαν όλες τις πόρτες ανοικτές και βρέθηκε νεκρό. Τα άλλα τρία γατιά δεν τα πήραν ΠΟΤΕ και παρόλο που τους γνωστοποίησε αλληλέγγυος κόσμος πως είναι ακόμα μέσα και τις δύο προσπάθειες του υπαλλήλου της φιλοζωικής, το δήμο Αθηναίων προχώρησε στην οχύρωση του κτιρίου (τοίχους σε όλα τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες στην είσοδο, το πρώτο και το δεύτερο όροφο) με αποτέλεσμα τα γατιά να παραμένουν εγκλωβισμένα και να μην έχουν ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να βγουν (άφησαν κάτι τροφές και νερά αλλά για κάποιες μέρες μόνο). Τα δύο από αυτά είναι τα δικά μου (με όλα τα νόμιμα και βιβλιάριο). Με λίγα λόγια, οι μπάτσοι και ο δήμος Αθηναίων άφησαν τρία ζώα να ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ στην πείνα. Κάνω τώρα μια θερμή παράκληση να γνωστοποιήσει το συμβάν όσο δεν πάει, να γίνουν όσες καταγγελίες από φιλοζωικές στον εισαγγελέα κακοποίησης ζώων γίνεται και ότι κρίνει ο καθένας σωστό σε αυτή την περίπτωση. Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό το πράγμα ούτε να αργεί ούτε να περάσει στα ψηλά. Για οτιδήποτε συμβεί από δω και πέρα είναι υπεύθυνοι η αστυνομία, η ΑΣΟΕΕ και ο δήμος Αθηναίων.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X