Την αντίδραση των γυναικών για τον θάνατο της 35χρονης κρατούμενης, η οποία δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ είχε εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού, διαδέχτηκε η αστυνομική βία.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύεται σήμερα στο athens indymedia, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ μπούκαραν χτες  μέσα στα κελιά τους, τις έσυραν και τις χτύπησαν άγρια.

Το κείμενό της καταγγελίας

Με το που ανακοίνωσαν την απόφασή τους για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους οι κρατούμενες της φυλακής Ελαιώνα -Θήβας, δέχτηκαν την ιδιαίτερη ‘’περιποίηση’’ από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αυτή… που είχε διακοπεί… χθες το απόγευμα μετά την εξέγερση των γυναικών στη φυλακή. Και όπως έγινε γνωστό έστειλε επίσης στο νοσοκομείο αρκετές κρατούμενες χτυπημένες.

Οι χθεσινοβραδινοί όμως μαζικοί και ανελέητοι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ που μπούκαραν στην φυλακή, μέσα στα κελιά σέρνοντας και χτυπώντας άγρια τις γυναίκες, δεν έχουν προηγούμενο. Χτυπήθηκε ακόμα και επιληπτική γυναίκα με σφοδρότητα στο κεφάλι. Είναι προφανώς η απάντηση του υπουργείου και της φυλακής στα δίκαια αιτήματά τους. Ακόμα και θεσμικοί φορείς* και οργανισμοί πριν λίγες ημέρες είχαν εκδώσει έκθεση κόλαφο για την Ελλάδα και τις φυλακές,για τις αυθαίρετες κρατήσεις, τις συνθήκες εγκλεισμού, για τον υπερπληθυσμό στις φυλακές, τα αστυνομικά τμήματα και τα κέντρα κράτησης,τα ψυχιατρικά ιδρύματα κλπ.(*η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα Δικαιώματα στη 10ήμερη επίσκεψή της στην χώρα -2) έκθεση κόλαφο για την Ελλάδα συνέταξε επίσης 3μελής αντιπροσωπία του ΟΗΕ, η δε Διεθνής Αμνηστία μόλις χθες για τον θάνατο της κρατούμενης).

Σήμερα το πρωί περνάνε από εισαγγελέα οι γυναίκες που αντιστάθηκαν και κινητοποιήθηκαν. Αυτή τη στιγμή και πρώτη κατά σειρά περνάει από το εισαγγελικό γραφείο η πολιτική κρατούμενη Πόλα Ρούπα.

10/4/2020 –φυλακές Ελαιώνα-Θήβας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια