Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, η διοίκηση φυλακών Λάρισας αποφάσισε να μην επιτρέψει στους κρατούμενους να δέχονται ταχυδρομικώς βιβλία, όπως έγινε γνωστό από καταγγελίες κρατουμένων.

“Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα η αυτομόρφωση για τους κρατούμενους όχι απλώς προβλέπεται αλλά και πρέπει να ενθαρρύνεται”, σχολίασε σχετικά το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα.

Σύμφωνα με καταγγελίες κρατουμένων, η διοίκηση των φυλακών Λάρισας δεν τους επιτρέπει να δέχονται ταχυδρομικώς βιβλία με…

Δημοσιεύτηκε από Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια