Σε σοβαρές καταγγελίες για την καταστρατήγηση όλων των πρωτοκόλλων για την ασφάλεια του προσωπικού από την έκθεσή του σε επιβεβαιωμένα περιστατικά άλλων εργαζομένων με κοροναϊό αλλά και διάτρητα μέτρα προφύλαξης ή παλινωδίες που επιβαρύνουν την ήδη οριακή κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας, προχωρά το Σωματείο Εργαζόμενων του Νοσοκομείου με επιστολή προς τον Υφυπουργό Β. Κοντοζαμάνη, τη 2η ΥΠΕ Αττικής και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η επιστολή, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί από πολλές πλευρές για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη δημόσια υγεία και ωθεί το προσωπικό να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του, επιμένοντας να μην γίνονται τεστ παρά μόνο σε πολύ βαριά συμπτώματα.

Ανοιχτή κλινική με κρούσματα COVID – Χωρίς τέστ το προσωπικό

Στο επίκεντρο βρίσκεται το γεγονός ότι κλινική στην οποία υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς να γίνουν τεστ στο προσωπικό

«Με ποια επιστημονική προσέγγιση παρέμεινε ανοιχτή και σε λειτουργία κλινική στην οποία υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid 19 στο προσωπικό, χωρίς να ληφθούν δείγματα από όλους τους Νοσηλευτές και τους Γιατρούς στον ίδιο χρόνο, χωρίς να συστηθεί κατ’ οίκον περιορισμός μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση των δειγμάτων; Ποια επιστημονική λογική επιβάλλει άλλη διαχείριση από αυτή που ακολουθείται σε πλείστες άλλες περιπτώσεις; Επιπλέον, ποια χρηστή διαχείριση επιβάλλει την ελλιπέστατη ενημέρωση των Νοσηλευτών και των Γιατρών της κλινικής που δικαιολογημένα ενίσχυσε την αγωνία και το αίσθημα ανασφάλειας των συναδέλφων; Γιατί ποτέ κανείς από τη Διοίκηση, την 2ΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ, δεν διατύπωσε γραπτώς τις οδηγίες προς τους Γιατρούς και τους Νοσηλευτές της κλινικής;».

«Ποια επιστημονική προσέγγιση επιβάλλει τη συστηματική αγνόηση των Γιατρών της ΜΕΘX του Νοσοκομείου μας, που επίσημα πλέον λειτουργεί αποκλειστικά ως ΜΕΘ Covid19; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφάλεια Εργαζομένων και Ασθενών σε μια ΜΕΘ που ο κλιματισμός ενίοτε δε λειτουργεί και οι συνάδελφοι αναγκάζονται να ανοίξουν τα παράθυρα: Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εξαιρετικό στενό χώρο που έχει δημιουργηθεί για την αποβολή του προστατευτικού εξοπλισμού, ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την αποφυγή μόλυνσης του προσωπικού;» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Αλλάζει κάθε μέρα το επιχειρησιακό σχέδιο

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας ακόμη και στις κρίσιμες κλινικές, κόντρα σε όλες τις ελληνικές και διεθνείς οδηγίες, αλλά επίσης συνεχή αλλαγή του επιχειρησιακού σχεδίου, μέρα με τη μέρα, όχι στη βάση κάποιας επιστημονικής προσέγγισης αλλά σε αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες που συχνά αντιμάχονται την ορθή επιστημονική πρακτική.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, οι οδηγίες αλλάζουν διαρκώς. Aκόμη και οι χώροι ασφαλούς νοσηλείας των ύποπτων κρουσμάτων αλλάζουν ανά ημέρες χωρίς λόγο, το προσωπικό παραμένει ελάχιστο, χωρίς καμία ενίσχυση παρά τις εκκλήσεις, κάποιοι μάλιστα ανήκουν οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες. Ακόμη και οι καθαρίστριες έχουν τεράστιο φόρτο ενώ παραμένουν απλήρωτες, αναφέρει η σχετική επιστολή.

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια