Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας “προχωρά στην απόλυση των 22 εργαζομένων στη φύλαξη” ώστε να επανέλθει η εργολαβική εταιρεία.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρεται ότι: «Η διοίκησή του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ πατώντας στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, που δίνει την δυνατότητά στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλεγούν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες των υποστηρικτών υπηρεσιών με γνώμονα το δημοσιονομικο κόστος, προχωρά στην απόλυση των 22 εργαζόμενων στη φύλαξη και στην επαναφορά εργολαβικής εταιρείας»

Ολόκληρη η καταγγελία που λάβαμε:

Καταγγελία! Εν μέσω πανδημίας απολύουν εργαζόμενους από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Τι ειρωνεία!!! Μετά την λήξη της καραντίνας, μετά τα χειροκροτήματα και τα Συγχαρητήρια για τους Ήρωες που σώζουν ζωές η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν ανάγκες φύλαξης των δημοσίων μονάδων υγείας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της επιδημίας του Κορονοιου.

Η διοίκησή του Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ πατώντας στην εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, που δίνει την δυνατότητά στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλεγούν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου είτε την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες των υποστηρικτών υπηρεσιών με γνώμονα το δημοσιονομικο κόστος, προχωρά στην απόλυση των 22 εργαζόμενων στη φύλαξη και στην επαναφορά εργολαβικής εταιρείας.

Οι συνάδελφοι αυτοι, εχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες Υγείας και τυχόν απόλυσή τους -εκτός απο το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειες τους- θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργιά του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Συνάδελφοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η επαναφορά εργολαβικής εταιρείας στο νοσοκομείο: καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, καθυστερησεις πληρωμών, απλήρωτες υπερωρίες κλπ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαίωνε προφορικά τους εργαζομένους ότι θα χρησιμοποιούσε διατάξεις της ΠΝΠ για την διατήρησή των ίδιων με ανανέωση των συμβάσεων.

Παρόλα αυτά λίγες μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων η διοίκηση του νοσοκομείου έχει πρόθεση να παραχωρήσει την φύλαξη σε εργολαβική εταιρεία και να απολύσει τους εργαζομένους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X