Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας σχετικά με τις ρατσιστικές πρακτικές από την Blue Star Ferries, ακόμα ένα περιστατικό για συμπεριφορά διάκρισης σε πρόσφυγες/μετανάστες έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο avmag, το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί σε εκδοτήριο των ΚΤΕΛ Αττικής.

Η καταγγελία

“Δευτέρα, 20/07, λίγο μετά τις 11.00 π.μ., βρισκόμουν στο εκδοτήριο των ΚΤΕΛ Αττικής στον Άριο Πάγο για να εκδώσω το ηλεκτρονικό μου εισιτήριο για Θεσσαλονίκη. Όσο ήμουν εκεί ήρθαν 3 νέα παιδιά, πρόσφυγες/μετανάστες, με σκοπό να ταξιδέψουν και αυτοί για Θεσσαλονίκη. Ο εργαζόμενος στα εκδοτήρια ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια για Θεσσαλονίκη σήμερα, εκτός από τα βραδινά δρομολόγια. Τσέκαρα αμέσως την ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ και είδα ότι υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις online και άλλες ώρες τις ημέρας

Επειδή δεν είχα το θάρρος και τη δύναμη να επέμβω εκείνη τη στιγμή και να μιλήσω στον εργαζόμενο, καθώς φοβόμουν και για τη δική μου ασφάλεια ως ΛΟΑΤΚΙ άτομο, βγήκα έξω και ενημέρωσα τα παιδιά για τις θέσεις που βρίσκω online. Τους ρώτησα αν θέλουν να πάμε μέσα στο εκδοτήριο ξανά, αλλά δεν ήθελαν να μπλέξουν και αποφάσισαν να πάνε μέχρι τα ΚΤΕΛ Κηφισού μήπως εκεί τους εξυπηρετήσουν”.

Η υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων φαίνεται να μην γνωρίζει κάτι για το περιστατικό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια