Μια ακόμη καταγγελία δημοσιεύει η σελίδα Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη για την αλυσίδα καταστημάτων Jumbo. Σύμφωνα με την καταγγελία φαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού σε κατάστημα της επιχείρησης αλλά η ίδια αρνείται να προστατέψει τους εργαζομένους της. Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με νέες καταγγελίες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εργαζομένων σε καταστήματα της Αττικής είναι δύο (Παλαιό Φάληρο και Βριλήσσια), ενώ ενδεχόμενο τρίτο κρούσμα υπάρχει σε άλλη μια περιοχή των νότιων προαστίων.
Η επίσημη ενημέρωση της διοίκησης προς του εργαζομένους ήταν πως ΔΕΝ αλλάζει κάτι ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων, ΔΕΝ θα καλυφθούν τα τεστ και όποιος/α θέλουν μπορούν να κάνουν με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα και κάποια από τις επόμενες μέρες θα γίνουν απολυμάνσεις.
🛑Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που λίγες μέρες πριν διαφήμιζε την κερδοφορία της παρά την πανδημία μέχρι και με δημοσιεύματα που ανέφεραν προκλητικά ότι «Δεν καταλαβαίνει από κορωνοϊό». Η εργοδοτική ασυδοσία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι η πρώτη μεριά αυτής της ιστορίας.
Η δεύτερη είναι η αδυναμία ή απροθυμία της κυβέρνησης και του κράτους ώστε να κάνουν κάτι για αυτό.
▶️Οι εργαζόμενοι/ες έχουν βρεθεί σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο ως προς το που πρέπει να απευθυνθούν. Η αρμόδια αρχή φέρεται να είναι ο ΕΟΔΥ, ο οποίος έχει ενημερωθεί ωστόσο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κινηθεί για την υιοθέτηση μέτρων και την διενέργεια τεστ εντός της επιχείρησης. Η Επιθεώρηση Εργασίας που επίσης έχει ενημερωθεί φαίνεται πως έχει παραγκωνιστεί από τη διαδικασία τήρησης μέτρων προστασίας των εργαζομένων. Με τον τρόπο αυτό, εδώ και μια εβδομάδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις και καταγγελίες.
▶️Το αποτέλεσμα είναι ο κάθε ένας/μια εργαζόμενος/η να επιλέγουν τη στάση που θα κρατήσουν, άλλοι κάνοντας τεστ και άλλοι όχι (για οικονομικούς λόγους ή λόγω φόβου για την εργασία), ενώ έχουν υπάρξει μέχρι και παραιτήσεις για αυτοπροστασία ανθρώπων που ανήκουν στις ή έχουν άμεση επαφή με ευπαθείς ομάδες.
❗️Η επιχείρηση έχει μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ενώ τεράστιος είναι ο όγκος των πολιτών που επισκέπτονται τα καταστήματα, ειδικά λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

📢Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ JUMBO ΘΕΤΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ.
❗️Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ;

🛑Δυστυχώς…

Δημοσιεύτηκε από Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη στις Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια