Καταγγελία για τη συμπεριφορά λιμενικών απέναντι σε ηλικιωμένο, ο οποίος είχε για λίγο χαμηλωμένη τη μάσκα του δημοσιεύει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί. Σύμφωνα με την καταγγελία τρία άτομα του λιμενικού προσέγγισαν πισώπλατα τον ηλικιωμένο και παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγγνώμη, συνέχισαν φωνάζοντάς του και απειλώντας τον, για να του επιβάλλουν στη συνέχεια πρόστιμο.

Μάλιστα, ο ένας άνδρας του λιμενικού άρπαξε από τον μάρτυρα που καταγγέλλει το συμβάν το κινητό του κι έσβησε το σχετικό βίντεο λέγοντας ότι θα επέβαλε και σ’ εκείνον πρόστιμο.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας

«Ώρα 7:30 σε πλοίο με προορισμό την Άνδρο, ηλικιωμένος άνδρας κάθεται σε καρέκλα έχοντας κατεβάσει τη μάσκα μέχρι το πηγούνι καθώς μιλούσε στο κινητό με τη σύζυγο του. Ξαφνικά 3 άτομα του λιμενικού σώματος τον προσεγγίζουν πισώπλατα δίχως καμία προειδοποίηση και τον προστάζουν να τους δείξει την ταυτότητα του με σκοπό να του επιβάλουν πρόστιμο λόγω μη ορθής χρήσης μάσκας. Ο ηλικιωμένος αρνείται αφού πρώτα τους έχει ζητήσει συγνώμη και ανέβασε κατευθείαν τη μάσκα του.

Μέσα σε 3 λεπτά εγώ ως παρατηρητής του συγκεκριμένου γεγονότος κάθομαι και παρακολουθώ το «θέαμα» όπου 3 άτομα φωνάζουν και απειλούν τον ηλικιωμένο ότι θα τον κατεβάσουν από το πλοίο αν δεν τους δώσει τα στοιχεία του. Γύρω επικρατεί σιωπή και κανείς δεν υπερασπίζεται τον άνθρωπο ο οποίος συγχυσμένος παρακαλάει τα «καμάρια» του λιμενικού να τον αφήσουν να ηρεμίσει και να μην του επιβάλουν πρόστιμο γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσει.

Ξεκινώντας να καταγράφω το συμβάν στο κινητό μου, αμέσως άνδρας του λιμενικού μου το αρπάζει και διαγράφει το βίντεο χωρίς την άδεια μου, λέγοντας μου ότι θα μου επιβάλει και σε εμένα πρόστιμο ενώ εγώ φορούσα κανονικά τη μάσκα.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια