Θύματα βίαιης και χυδαίας oμοφοβικής επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ έπεσαν χτες δύο πολίτες καθώς προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός μιας και ένας από τους δύο παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοϊού.

Την καταγγελία σχετικά με τη λεκτική ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν αναδημοσίευσε η σελίδα «Η σιωπή είναι συνενοχή» στο Facebook περιγράφοντας αναλυτικά την αποτρόπαια συμπεριφορά των ανδρών της αστυνομίας.

«Φιλοξενώ ένα φίλο ο οποίος παρουσίασε χθες συμπτώματα κορωνοϊού τα οποία επιδεινώθηκαν σήμερα κι αποφασίσαμε να πάμε στον ευαγγελισμό για τεστ και εξετάσεις. Στείλαμε φυσικά μήνυμα για μετακίνηση, φορούσαμε μάσκα, γάντια και κουβαλούσαμε το αντισηπτικό στο χέρι.
Στο ύψος της πανεπιστημίου μας σταμάτησαν αστυνομικοί (όχι ματ) κι επειδή ο φίλος μου είναι λίγο θηλυπρεπής (λίγο το μαλλί, το ντύσιμο, το περπάτημα) αμέσως άρχισαν να μας ειρωνεύονται ομοφοβικά «για που το βάλατε κορίτσια;» κι άλλα πιο χυδαία λόγια.

Όταν τους εξήγησα την κατάσταση του φίλου μου κι ότι πηγαίνουμε στον ευαγγελισμό συνέχισαν πιο επιθετικά να μας τραμπουκίζουν. «Και που τον κολλήσατε, σε παρτούζα;», «Είστε σίγουροι ότι είναι κορωνοϊός και όχι aids;»..

Περιττό να αναφέρω ότι ήταν και μία γυναίκα αστυνομικός παρούσα στο συμβάν η οποία γελούσε συνεχώς με τα ομοφοβικά αστεία των συναδέλφων της. Ο φίλος μου σε άθλια κατάσταση λόγω της αδυναμίας από την ασθένεια κ πανικοβλημένος από τη συμπεριφορά των αστυνομικών έβαλε τα κλάματα.

Η αντίδραση του αντί να κατευνάσει κάπως την ένταση την πυροδότησε, «οι άντρες δεν κλαίνε ρε», «που τους είδες τους άντρες» απαντούσαν άλλοι και γελούσαν όλοι μαζί φωναχτά.
Το μόνο που πρόλαβα να ψελλίσω πριν μας διώξουν με σπρωξιές να πάμε από εκεί που ήρθαμε ήταν ότι κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γιατί μας το στερείτε;

«Πάρτε δρόμο αλλιώς θα σας πάμε στο τμήμα και μην ξαναπατήσετε εδώ» και συμπλήρωσε η γυναίκα απευθυνόμενη στους συναδέλφους της «Μην είστε απόλυτοι, μπορούν να έρθουν άφοβα και να παρελάσουν στο πουστροπράιντ» κι αυτό ήταν το τελευταίο σχόλιο που άκουσα καθώς απομακρυνθήκαμε».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια