Σε πολλά Συνδικάτα αλλά και στο ΠΑΜΕ έχουν φτάσει

Καταγγελίες από εργαζόμενους ιδιαίτερα σε περιοχές που το πρόβλημα του κορωνοϊού είναι έντονο λαμβάνουν πολλά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ με το κλείσιμο των σχολείων οι εργοδότες :

1. Αρνούνται να δώσουν άδειες για να μπορούν οι εργαζόμενοι να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι

2. Όταν δίνουν άδειες αρνούνται να τις πληρώσουν

3. Ή δίνουν άδειες από την κανονική άδεια του εργαζόμενου

4. Ή απαιτούν δουλειά από το σπίτι (π.χ Τράπεζα Πειραιώς κλπ)

“Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση απαιτεί το Υπουργείο Εργασίας να πάρει τώρα μέτρα. Με απόφασή του οι εργαζόμενοι που τα σχολεία κλείνουν να πάρουν άδεια επιπλέον από την επιχείρηση που δουλεύουν με αποδοχές, για όσες μέρες απαιτηθούν”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια