Παράνομες ανανεώσεις συμβάσεων «γαλάζιων» παιδιών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα νέων πτυχιούχων που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο καταγγέλλει ο «Σύλλογος Ειδικού προγράμματος Πτυχιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα». Για το θέμα μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Δημητριάδης, ζητώντας εξηγήσεις από τους αρμοδίους.

Στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, έκανε λόγο για «μία ακόμη ιστορία ‘γαλάζιων’ παιδιών» και για «το κομματικό κράτος της ΝΔ». Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «ξεσκαρτάρισαν το πρόγραμμα ανάλογα με το ποια παιδιά ήθελαν να τακτοποιήσουν, τα τακτοποίησαν και για εμάς δεν τους καίγεται καρφί».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «παράνομη» διαδικασία, σημειώνοντας πως μετά την λήξη του προγράμματος τον Μάρτιο, «από τον Απρίλιο είχαν νέα σύμβαση ορισμένου χρόνου χωρίς διαφανή κριτήρια, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς τον ΟΑΕΔ» σε διάφορους φορείς του δημοσίου. «Ανανέωσαν συμβάσεις με το έτσι θέλω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης πως έχει μαζευτεί ένας σημαντικός αριθμός καταγγελιών και συνεχώς προστίθενται κι άλλες και ισχυρίστηκε πως οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο σύλλογος είναι επιβεβαιωμένες και διασταυρωμένες, δηλώνοντας μάλιστα πως θα δοθεί συνέχεια στο θέμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Εργασίας από την Βουλή έχει εξαπολύσει επανειλημμένα κατηγορίες για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «ότι θέλουμε να τρυπώσουμε στο δημόσιο από τα παράθυρα, χωρίς διαφανείς διαδικασίες χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ» την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «βολεύει ανάλογα με τα πολιτικά φρονήματα συναδέλφους από το πρόγραμμα».

Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε ο πρόεδρος του συλλόγου, «μας λύνεται και ο γρίφος για ποιον λόγο δεν έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας τόσον καιρό» και γιατί «δεν μας έχουν δώσει καμία απάντηση σε τόσες επιστολές που έχουμε στείλει», μεταφέροντας παράλληλα την «οργή και αγανάκτηση» των εργαζόμενων.

*Από την Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια