Στην επικοινωνιακή επιχείρηση που επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους πολίτες ως απείθαρχους στα μέτρα που ανακοινώνονται φαίνεται να συμμετέχουν κάποια ΜΜΕ.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, επανειλημμένα, προβάλουν παραπλανητικές εικόνες ή πληροφορίες, προκειμένου τα μέτρα που – αυτονόητα- λαμβάνει η κυβέρνηση να αποδοθούν σε ανευθυνότητα των πολιτών. Το νέο “κρούσμα” σημειώθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Ειδικά τη Δευτέρα προβλήθηκαν το βράδυ αρκετά πλάνα σε ΜΜΕ όπως  και στα κοινωνικά δίκτυa, που δείχνουν συνωστισμό από κόσμο που περπατά στη Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ήταν πλάνα που τραβήχτηκαν στις …17 Μαρτίου

Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε ένας κάτοικος της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην τηλεόραση προβλήθηκαν πλάνα από τις 17 Μαρτίου, όταν ήταν η τελευταία φορά που ο ίδιος κατέβηκε στο κέντρο και βρέθηκε στην παραλία και τον κατέγραψαν. Ο ίδιος το αντιλήφθηκε όταν η κόρη του από την Αμερική του τηλεφώνησε για να τον επιπλήξει, παρασυρμένη από τα αντίστοιχα ρεπορτάζ, στα οποία εμφανιζόταν να περπατά.

Εκτός από τη μαρτυρία του ανθρώπου από τη Νεάπολη, υπήρξε άλλος πολίτης της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέγραψε με την κάμερα του ποδηλάτου πραγματικά την κίνηση το απόγευμα της Δευτέρας με ακρίβεια λεπτών και ανάρτησε το video. Όπως φαίνεται η κίνηση είναι φυσιολογική, ο κόσμος ελάχιστος και οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται κανονικά από τους πολίτες, που βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο.

TVXS

 

Διαβάστε ακόμη:

Οι «παράπλευρες» απώλειες της πανδημίας και ο παραμορφωτικος φακός των ΜΜΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια