Σε αντίσταση στον κοινωνικό εκφασισμό και το θεσμικό ρατσισμό καλεί η Κατάληψη Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Βλέπουμε το σκοτάδι που απλώνεται γύρω μας, την εξοικείωση με τη φρίκη, το σοκ που δε μεγαλώνει αλλά μαλακώνει, τη λήθη που ξεπλένει το αίμα, την κοινωνική παθητικότητα και τον κανιβαλισμό. Το σχέδιο του κοινωνικού εκφασισμού προχωράει αλλά θα είμαστε πάντα το συλλογικό οδόφραγμα. Δε θα περάσει από πάνω μας. Δε θα αφήσουμε να νικήσει».

Η ανακοίνωση της Συνέλευσης της «Nοταρά 26»:

Αντίσταση στον κοινωνικό εκφασισμό και το θεσμικό ρατσισμό

Αλληλεγγύη στ’ αδέρφια μας, προσφύγισσες/ες – μετανάστριες/ες, που αγωνίζονται για ζωή κι ελευθερία

20.000 άνθρωποι ζουν εγκλωβισμένοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια. Θυμώνουμε μαζί τους. Παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες τις διαμαρτυρίες τους για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την άγρια καταστολή που επέλεξε το κράτος, αντιμετωπίζοντας με χημικά πληθυσμούς πολλαπλά ευάλωτους, κυνηγημένους από τη βία, διωγμένους από πολέμους και αυταρχικά καθεστώτα.

Βλέπουμε αυτές τις φωτογραφίες της αστυνομικής βίας όπως βλέπουμε καθημερινά την αστυνομική βία, μπροστά από την πόρτα μας και μέσα στη γειτονιά μας. Βλέπουμε τις φωτογραφίες ανθρώπων που κατοικούν σε λασπωμένες σκηνές στη Λέσβο ή στη Σάμο, όπως βλέπουμε τους άστεγους κάθε μέρα μπροστά από την πόρτα μας, μέσα στη γειτονιά μας. Βλέπουμε τις φωτογραφίες ενός ακόμη σαπιοκάραβου να ναυαγεί στη Μεσόγειο και να αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονιών με εθνική και ευρωπαϊκή βούλα.

Βλέπουμε το σκοτάδι που απλώνεται γύρω μας, την εξοικείωση με τη φρίκη, το σοκ που δε μεγαλώνει αλλά μαλακώνει, τη λήθη που ξεπλένει το αίμα, την κοινωνική παθητικότητα και τον κανιβαλισμό. Το σχέδιο του κοινωνικού εκφασισμού προχωράει αλλά θα είμαστε πάντα το συλλογικό οδόφραγμα. Δε θα περάσει από πάνω μας. Δε θα αφήσουμε να νικήσει.

Στη Νοταρά χτίζουμε καθημερινά μια κοινότητα πέρα από έθνη, σύνορα και θρησκείες. Φυτεύουμε ρίζες. Οι άνθρωποι που ζουν στην κατάληψη έχουν ονόματα, δεν είναι αριθμοί. Στα πρόσωπα των προσφύγων που χτυπιούνται από την αστυνομία, που απειλούνται από τους φασίστες, που απαξιώνονται από το κράτος καθρεφτίζονται και τα δικά μας βιώματα.

Από τη δική μας συλλογική εμπειρία καλούμε για αντίσταση, αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση.

Η Συνέλευση της «Nοταρά 26»
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια