Τις κακοποιήσεις ου υφίστανται οι κρατούμενες στην Πέτρου Ράλλη καταγγέλλει και η Συνέλευση της “Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, ζητώντας από τους ανθρώπους στην Ελλάδα να μην αφήσουν να συμβαίνουν αυτές οι βάρβαρες συνθήκες στην Πέτρου Ράλλη, στη Μόρια ή αλλού.

Τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς μεταναστριών, κακομεταχείριση και προσβολές πουδέχονται γυναίκες στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη δημοσιοποίησε χθες και η πρωτοβουλία «Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση» η οποία δημοσίευσε επιστολή των κρατουμένων.

Η ανακοίνωση της Συνέλευσης της “Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26:

Αθήνα 5 Ιανουαρίου

Μην κάνετε τα στραβά μάτια για την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών. Γνωρίζουμε ότι εδώ και 12 χρόνια κι η δική σας κατάστασή σας είναι επίσης πολύ δύσκολη. Και εξακολουθούμε να έχουμε τόση αλληλεγγύη από εσάς. Βοηθήστε μας να μην αφήσουμε την άρχουσα τάξη να εγκαθιδρύσει την κοινωνική βαρβαρότητα. Βασανίζουν τις αδελφές μας και παραβιάζουν όλα τα δικαιώματά τους.

Μετά τις φρικτές φωτογραφίες και αναφορές από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως της Μόριας, της Σάμου ή αλλού, μετά τα βίντεο από τις παράνομες απωθήσεις προς την Τουρκία στον ποταμό Έβρο, τώρα λάβαμε τα μηνύματα από τις φυλακισμένες αδελφές μας στη λεγόμενη Διεύθυνση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, στην Πέτρου Ράλλη.

Η Πέτρου Ράλλη είναι ένα κέντρο κράτησης όπου, σύμφωνα με τις δηλώσεις των κρατουμένων, συμβαίνουν κακοποιήσεις, σεξουαλική κακοποίηση, προσβολές και ξυλοδαρμοί. Ακόμα και τα βασικά δικαιώματα όπως η διατροφή ή η πρόσβαση στο πόσιμο νερό δε δίνονται. Διαβάστε την συγκλονιστική έκθεση και τα επισυναπτόμενα γράμματα, εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1602322/

Είναι όπως είπαμε ήδη με την παρέμβασή μας στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος: στο χαρτί έχουν γραφτεί πολλά «ανθρώπινα δικαιώματα» αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν για όλους. Για παράδειγμα, το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας. Και τώρα μαθαίνουμε ότι στην Πέτρου Ράλλη αρνούνται τις αδελφές μας να φορούν μαντίλα. Αυτό μπορεί να μην είναι το πιο σκανδαλώδες σημείο των ελεεινών πληροφοριών από εκεί μέσα. Αλλά είναι η παραβίαση ενός βασικού δικαιώματος και ακολουθεί ένα πρότυπο καταπίεσης χιλιάδων ετών.

Γνωρίζουμε ότι η θρησκεία χρησιμοποιείται από την άρχουσα τάξη για να καταπιέσει και να διαιρέσει τους ανθρώπους, να δικαιολογήσει τον ολοκληρωτισμό, τους πολέμους και τη γενοκτονία. Το ολοκαύτωμα ήταν ακριβώς η κορυφή του παγόβουνου. Στη Νοταρά 26 έχουμε χριστιανούς και μουσουλμάνους διαφορετικών τάσεων, καθώς και αθεϊστές και αγνωστικιστές. Η πίστη εδώ είναι ένα προσωπικό ζήτημα, ζούμε με σεβασμό ο ένας στον άλλο και προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια κοινότητα αλληλεγγύης. Έτσι μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον και καταλαβαίνουμε ότι με όλες τις ετικέτες που μας βάζουν (θρησκευτική, εθνική ή κοινωνική κατάσταση) δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί. Είμαστε όλοι άνθρωποι με πολύ παρόμοιες ανάγκες.

Ζητάμε από τους ανθρώπους στην Ελλάδα – αν είστε Έλληνας/-ίδα ή όχι, δεν πειράζει – να μην αφήσετε να συμβαίνουν αυτές οι βάρβαρες συνθήκες στην Πέτρου Ράλλη, στη Μόρια ή αλλού.

Με την αυτοοργάνωση μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο μαζί!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X