Με αιτήματα για τη δημόσια παιδεία και την δημόσια υγεία

Υπό κατάληψη είναι από τη 1 και μισή το μεσημέρι η σκηνή του Ρεξ, που υπάγεται στο Εθνικό Θέατρο. Καλλιτέχνες, ηθοποιοί και εργαζόμενοι στις τέχνες έχουν καταλάβει συμβολικά το κτίριο θέτοντας σειρά αιτημάτων, που ξεπερνούν τα θεσμικά τους αιτήματα γύρω από τον πολιτισμό και αφορούν στη δημόσια παιδεία, στην δημόσια υγεία και στη δικαιοσύνη.

Όπως καταγγέλλουν ωστόσο, στέλεχος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου τους απείλησε ότι αν δεν βγουν από το κτίριο μέχρι το απόγευμα «θα βγουν με χειροπέδες». Επίσης, καταγγέλλουν ότι το ίδιο στέλεχος τους απείλησε ότι θα απολύσει όσους από αυτούς εργάζονται στο Ρεξ αν δεν τελειώσει η διαμαρτυρία.

Μόλις συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού, κύριο Πουλατζά. Ο άνθρωπος που πριν λίγες μέρες επικαλούταν την…

Δημοσιεύτηκε από ΡΩΓΜΗ • κίνηση εργαζόμενων στις τέχνες στις Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

«Απέναντι στη συστημική μισαλλοδοξία υψώνουμε το πρόταγμα της αλληλεγγύης» τονίζει στο πανό που έχει αναρτήσει η κίνηση εργαζομένων στις τέχνες Ρωγμή. Ηθοποιοί, χορευτές-τριες, μουσικοί, σκηνοθέτες-τριες, τεχνικοί, drag performers, κουκλοπαίκτες, υπάλληλοι ταμείων ενώνουν τις φωνές τους με τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους και καλούν σε διάλογο σωματεία, οργανώσεις, συλλογικότητες.

«Επανανοηματοδοτούμε τη λέξη Πολιτισμός με τον αγώνα μας για την Ελευθερία, τη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία, δημιουργούμε και κρατάμε ανοιχτό τον δημόσιο χώρο που στερηθήκαμε, πραγματώνοντας σήμερα τον πολιτισμό του αύριο» υπογραμμίζουν σε κείμενο που διανέμουν στους περαστικούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων που έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στις τέχνες:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 5.30μμ
Κάλεσμα για Ανοιχτή Γενική Συνέλευση
μπροστά στο ΡΕΞ

Δημοσιεύτηκε από ΡΩΓΜΗ • κίνηση εργαζόμενων στις τέχνες στις Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

*Δημοσιεύτηκε πρώτα στην Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια