Τον γύρο της χώρας κάνει η είδηση για μια καθαρίστρια ενός δημοτικού σχολείο στο Βόλο που το έβαψε όλο μόνη της

Η καθαρίστρια του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Βούλα Αγειορίτη, προσφέρθηκε να βάψει μόνη της αίθουσες, τουαλέτες και διαδρόμους

Το σχολείο, που μέχρι πρότινος βαφόταν από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, φέτος βάφτηκε από ένα και μόνο άτομο: την κυρία Βούλα, η οποία προσφέρθηκε σύμφωνα με το τοπικό site taxydromos.gr αντί να καθαρίσει απλώς τους τοίχους, να επιμεληθεί, εκμεταλλευόμενη την απουσία των μαθητών, τους τοίχους των 9 αιθουσών, τους διαδρόμους και τις τουαλέτες, με τα χρώματα που είχε στη διάθεση της από την τελευταία φορά που είχε βαφτεί το κτίριο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την κίνησή της, η κυρία Αγιορείτη εξήγησε πως οι καθαρίστριες εξακολουθούν να πηγαίνουν στα σχολεία ακόμη και τις μέρες της καραντίνας, αφού τα κτίρια είναι ανοιχτά. Η ίδια, όντας εργαζόμενη με πλήρες ωράριο 6 ωρών, θέλησε να απασχοληθεί κάνοντας κάτι ουσιαστικό και, καθώς έπρεπε ούτως ή άλλως να καθαριστεί το σχολείο, λόγω των νέων μέτρων, αποφάσισε να το… «φρεσκάρει».

Εργάζομαι σε αυτό το σχολείο 11 χρόνια. Για μένα πλέον δεν είναι απλά ένας απρόσωπος χώρος εργασίας. Είναι το δεύτερο σπίτι μου, έτσι το νιώθω. Θέλησα, λοιπόν, να το φρεσκάρω μιας και είχαμε ήδη τα χρώματα στην αποθήκη και δεν μου ήταν κόπος. Το έκανα τόσο για τα παιδιά όσο και για εμένα, για να βρίσκομαι κι εγώ σε έναν χώρο όμορφο και καθαρό όπως κι εκείνα», αναφέρει η ίδια, ενώ σημειώνει πως η όλη διαδικασία της πήρε 1 μισή εβδομάδα.

Η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Λέμα, χαιρέτισε την αξιέπαινη πράξη της καθαρίστριας τονίζοντας πως «είναι προς τιμήν της» και πως χρειάζεται να επικροτείται ο εθελοντισμός στις μέρες μας και να προβάλλονται τέτοιου είδους πράξεις.

Η ίδια προέβαλε την κίνηση της κ. Αγιορείτη με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η οποία ανέφερε: «Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι λιγότερο από καλό. Η διάθεση, όμως, για την οποιαδήποτε έμπρακτη προσφορά βαθμολογείται, το ίδιο σίγουρα, με άριστα.

Ευχαριστούμε πολύ την καθαρίστρια του σχολείου μας, την κυρία Βούλα για την προσφορά της να βάψει όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου, ώστε να το βρουν τα παιδιά μας φρεσκαρισμένο και καθαρό, όταν με το καλό επιστρέψουμε σε αυτό», συγκεντρώνοντας δεκάδες σχόλια θαυμασμού

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια