Ένα mail που σύμφωνα με καθηγητές του Αρσακείου «έρχεται απευθείας από την διοίκηση», καλεί τους καθηγητές να αντιδράσουν απέναντι σε όσους αποφοίτους του σχολείου καταθέτουν αυτές τις μέρες τις εμπειρίες τους, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές, λεκτικές και ψυχολογικές προσβολές.

Στο εν λόγω mail χρησιμοποιείται μάλιστα τόσο η επιστολή του Θεμιστοκλή Πανταζάκου, ως κείμενο που στοχοποιεί καθηγητές αλλά και το κάλεσμα της Έλενας Ακρίτα που ως Αρσακειάδα, καλεί όποιον και όποια γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Καθηγητές κα καθηγήτριες του Αρσακείου Ψυχικού, εμφανώς αναστατωμένοι, μιλούν στο tvxs.gr για άσκηση πίεσης.

«Μας ζητούν να αντεπιτεθούμε με το σλόγκαν “δεν φοβόμαστε”. Εμείς ως καθηγητές στεκόμαστε πάντα στο πλάι των μαθητών μας και το μόνο που μας εκφράζει είναι το να γίνει κάθαρση στο σχολείο» λένε στο tvxs.gr καθηγητές που διατηρούν την ανωνυμία τους από φόβο ότι θα στοχοποιηθούν και θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Αντιλαμβάνεστε ότι ήδη είμαστε σε δύσκολη θέση. Άραγε πως θα αντιδράσει το σχολείο απέναντι σε όσους από εμάς δεν αντεπιτεθούμε στους πρώην μαθητές μας;» αναρωτιούνται.

Ολόκληρο το περιεχόμενο του μέιλ:

«Αγαπημένοι μας συνάδελφοι,

Η ανθρωποφαγία άρχισε… Σήμερα είναι το συγκρότημα της Πάτρας, αύριο ποιο; Με ένα μόνο χρόνο φοίτησης στο Αρσάκειο, ο κύριος που υπογράφει το παρακάτω άρθρο, στοχοποιεί  καθηγητές με το ονοματεπώνυμό τους: Και βεβαίως, η κυρία Ακρίτα που υπογράφει ως Αρσακειάδα και κόρη Αρσακειάδας, καλεί όσους και όσες έχουν να καταγγείλουν κάτι ως το 2018…

Ε, όχι λοιπόν, δε φοβόμαστε και αντιδρούμε σύσσωμοι…»

«Κατέβασε ρολά» η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσάκειου στο Facebook 

Tην ίδια ώρα ερωτήματα για τους λόγους που «κατέβασε ρολά» η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσάκειου στο Facebook θέτει η Έλενα Ακρίτα. Η ομάδα, που απαριθμούσε περισσότερα από 7,6 χιλ. μέλη, έκλεισε μια ημέρα μετά την επιστολή καταπέλτη 285 αποφοίτων.

«Η μεγαλύτερη ομάδα του Αρσακείου στο fb χτες κατέβασε ρολά. Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί η επιστολή των 285 απόφοιτων με τις καταγγελίες για προσβολή της γενετησιας αξιοπρέπειας, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σωματικούς και λεκτικούς εκφοβισμούς. Γιατί άραγε;», αναφέρει στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος.

 

Πηγή: tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια