ια ακόμα κτηνωδία και μάλιστα σε βάρος δεσποζόμενου σκύλου, συνέβη σε κοινή θέα σε δρόμο της Νίκαιας. Ένα καθηγητής μαχαίρωσε σκύλο ενώ ένας άλλος τον χτυπούσε με σκουπόξυλο στο κεφάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία μετά από ώρες συνέλαβε τους δυο δράστες, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο.

Όπως ανέφεραν οι μάρτυρες που είναι και γείτονες του καθηγητή,  είχε αρπάξει τον σκύλο με κεφαλοκλείδωμα, και τον μαχαίρωνε στα πλευρά ενώ την ίδια ώρα, άλλος άντρας χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με σκουπόξυλο.

Κόλαφος η έκθεση των κτηνιάτρων του ΔΙΚΕΠΑΖ

Ο σκύλος που χειρουργήθηκε, βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο ΔΙΚΕΠΑΖ και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αφού από τις μαχαιριές υπέστη πολύ βαριά βλάβη στον πνεύμονά του.

Ο καθηγητής που συνελήφθη φέρεται να υποστήριξε πως ο σκύλος ήταν επιθετικός και τον μαχαίρωσε για να αμυνθεί. Ισχυρισμό που καταρρίπτει η έκθεση του ΔΙΚΕΠΑΖ, αφού σαφώς αναφέρει ότι «πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια, που δεν συνάδει με οποιαδήποτε μορφή άμυνας σε περίπτωση επίθεσης του ζώου».

Το ΔΙΚΕΠΑΖ αναφέρει ότι «τα τραύματα του θώρακα του σκύλου προέκυψαν από χρήση αιχμηρού αντικειμένου μεγάλης διαμέτρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε με σκοπό τη βίαιη θανάτωση του συγκεκριμένου ζώου».

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΕΠΑΖ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΝΙΚΑΙΑ

 

ΔΙΚΕΠΑΖ ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΥΛΟΣ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ

Το σκυλάκι ήταν δεσποζόμενο

Μετά τη δημοσιοποίηση της κτηνωδίας από φιλοζωικές οργανώσεις, διαπιστώθηκε ότι ο σκύλος που μαχαιρώθηκε ήταν δεσποζόμενος.

Ο κηδεμόνας του τον αναζητούσε με αγγελίες στο  Facebook, καθώς χθες όταν ξεκίνησε η ισχυρή καταιγίδα ο σκύλος φοβήθηκε και έφυγε από την αυλή του σπιτιού όπου βρισκόταν μαζί του.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια