Στις 30 Μαρτίου το 3point έκλεισε τα δύο. Ανεξάρτητο, αυτοδιαχειριζόμενο και συλλογικό, ένα περιοδικό σε κάποιον server, που χαιρόμαστε να διαπιστώνουμε ότι είναι πολλά περισσότερα από bits και bytes, γραμματοσειρές και παραγράφους.

Είναι η ιδέα τα ξημερώματα, είναι το σημειωματάκι βιαστικά στο λεωφορείο, είναι τα τραγούδια που αγαπάμε να ακούμε το πρωί, είναι η άποψη μετά από σκέψη, είναι το αυθόρμητο επιφώνημα μετά το γκολ. Είναι το «αχ» και το «γιατί;», είναι το «ναι» και το «όχι», το «δεν πρέπει» και το «φτάνει πια», είναι το «δες κι εκεί, δες την αλλιώς». Είναι ένα κομμάτι από εμάς κι ένα κομμάτι όσων απαντούν «τί με θες;» όταν το κείμενο τους φωνάζει «έι, εσύ!»

Και αν τα κείμενα μας φέρνουν κοντά, τα γενέθλιά μας ήταν μια ωραία αφορμή για να γιορτάσουμε και εκ του σύνεγγυς όλα όσα μας ενώνουν.

Το ραντεβού ήταν για τις δέκα το βραδάκι στο Kreuzberg urban culture bar (τους ευχαριστούμε!). Μαζευτήκαμε λοιπόν συνεργάτες και φίλοι (νέοι και παλιοί), με τη βραδιά να αρχίζει επίσημα με το κορίτσι μας, την Ηλέκτρα Χατζηκάλφα να μας χαιρετά όλους και να λέει δύο λογάκια και για εμάς. Αφού μαρτύρησε τι θα ακολουθούσε, εμείς συνεχίσαμε το ποτάκι μας υπό τις μουσικές επιλογές του dj Pi.Kal.

katiseparty1
Η Ηλέκτρα Χατζηκάλφα μας καλησπερίζει λίγο πριν ο dj Pi.Kal. ανέβει στα decks.

katiseparty2

Στο 3point μας αρέσει πάντα να ετοιμάζουμε κάτι. Στην πορεία για αυτό το «κάτι» που μας απασχολεί αυτήν την περίοδο λοιπόν, βρίσκεται και η επιλογή του νέου μας logo. Ο καθένας μας έχει τις προτιμήσεις του, αλλά δεν θα θέλαμε να καταλήξουμε κάπου, χωρίς να ακούσουμε την άποψη των αναγνωστών μας. Γι’ αυτό λοιπόν, τυπώσαμε μπλουζάκια, τα φορέσαμε και βγήκαμε στην πασαρέλα. Η «ταμπελοσπάστρια» Νίκη Μαυροειδή, παρουσίασε τις επικρατέστερες προτάσεις (ενώ είχατε την ευκαιρία να καταλάβετε γιατί το περιβάλλον εργασίας του 3point είναι τόσο ευχάριστο!).

 katiseparty3

O Κώστας Παπαντωνίου προσπαθεί να μας πείσει για το logo που επέλεξε.

Λίγο πριν ο χορός, το ποτό και η νύχτα πάρει τη δική της τροπή, ο ανερχόμενος stand-up comedian Βύρωνας Θεοδωρόπουλος ανέβηκε στη σκηνή για να μοιράσει γέλιο και να… παίξει με τον κοινό μας πόνο!

 katiseparty4

Βύρωνας Θεοδωροπουλος on stage!

 Ο χορός συνέχισε, η μουσική συνέχισε, σβήσαμε και τα κεράκια μας… και μας βρήκε το πρωί. Συνεχίζουμε κι εμείς λοιπόν, με ευχαριστίες και υποσχέσεις για προσπάθεια για νέα, ακόμη πιο ενδιαφέροντα πράγματα.

 katiseparty5C

Δύο τούρτες (γιατί είμαστε και πολλοί!)

Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν και διασκεδάσαμε μαζί αλλά και όσους μας έστελναν την αγάπη τους από μακριά για τα πραγματικά υπέροχα γενέθλια. Ευχαριστούμε όλους όσους μας διαβάζουν, μας μιλούν, μας ασκούν κριτική, μας ψέγουν ή επιβραβεύουν και μας βοηθούν μέρα με τη μέρα να κάνουμε λίγο πιο καλά αυτό το οποίο αγαπάμε.

Και του χρόνου, λοιπόν! Και στα τρία μας!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια