Κάτοικοι της Χίου συνεχίζουν για τρίτη συνεχόμενη μέρα να βρίσκονται έξω από την τοποθεσία Χαλκειός της Χίου, απαγορεύοντας την δίοδο οχημάτων τροφοδοσίας, καθαριότητας αλλά και εργαζομένων στο κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Πολίτη της Χίου», κάτοικοι του Χαλκειού στη Χίο, κρατούν αποκλεισμένο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ για τρίτη μέρα, με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τον υπερπληθυσμό στη ΒΙΑΛ, αλλά και την καταπάτηση των περιουσιών τους περιμετρικά του κέντρου από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων μέχρι στιγμής εντοπίζονται προβλήματα στην τροφοδοσία, στην καθαριότητα αλλά και στις γραφειοκρατικές εργασίες που αφορούν το άσυλο.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο κράτησης της ΒΙΑΛ διαμένουν περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες που αιτούνται άσυλο, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις για το κλειστό κέντρο ανέρχονται στις 1.000.

*Από το thepressproject.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια