Σύμφωνα με τα όσα φρικιαστικά καταγγέλλονται, αλλά και αποτυπώνονται σε εικόνα που ανέβασε γονέας μαθητή του 1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, ένα από τα συσκευασμένα ψωμάκια που μοιράζονται στα παιδιά, περιείχε μια ψόφια κατσαρίδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται επικίνδυνα ευρήματα σε τρόφιμα της ίδιας εταιρείας, καθώς στο παρελθόν έχουν βρεθεί σκοτωμένες μύγες σε τυρί φέτα, ενώ ο σύλλογος γονέων σε επιστολή του αναφέρει συνολικά 3 παρόμοια συμβάντα πριν το συγκεκριμένο. Οι γονείς όπως είναι φυσικό είναι οργισμένοι και ανάστατοι, ζητώντας όχι μόνο τη διακοπή της σύμβασης με την εν λόγω εταιρεία, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όσους παίζουν με την υγεία των παιδιών τους με στόχο το κέρδος. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο ότι παρά την ύπαρξη προηγούμενου περιστατικού, τίποτε δε φαίνεται να έχει κινηθεί, ενώ ο δήμος Φυλής περιορίστηκε στην αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας, δηλώνοντας παράλληλα “αναρμόδιος” για τα σχολικά γεύματα.

Το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων προφανώς υλοποιείται με ανεπαρκή και πρόχειρο τρόπο, κυρίως όμως έχει αφεθεί στα χέρια αρπακτικών εργολάβων που προσπαθούν να βγάλουν εύκολο χρήμα στις πλάτες των μαθητών, μην υπολογίζοντας κανένα κανόνα υγιεινής και ασφαλείας, ασύδοτοι από την έλλειψη ελέγχων και τιμωρίας. Αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη για μια συνολική παρέμβαση του κράτους ώστε η σίτιση των μαθητών να καλύπτει το σύνολο των σχολείων, να γίνεται ει δυνατόν, με κατασκευή της κατάλληλης υποδομής, παρασκευή στα ίδια τα σχολεία, πάντα υπό την εποπτεία των αρμόδιων υγιεονομικών αρχών, κι όπου αυτό δεν είναι τεχνικά εφικτό ή δεν μπορεί να γίνει άμεσα, να υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος για το τι φτάνει στο πιάτο των μαθητών και αυστηρές ποινές σε όσους θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

*Με πληροφορίες από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X