Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και ρατσιστικής αντιμετώπισης σε βάρος μεταναστών χωρίς χαρτιά στα αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η οποία με ανακοίνωση της καταγγέλλει φραστικές επιθέσεις αστυνομικών κατά ανήλικων και νεαρών μεταναστών στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αυτή την την φορά, ο “αστυνομικός με τα γυαλιά” ξεπέρασε κάθε όριο, όπως καταγγέλλουν επτά ανήλικοι και νεαροί μετανάστες, που κρατούνται μετά από τις επιχειρήσεις σκούπα της κυβέρνησης κατά όσων δεν έχουν χαρτιά. Ο συγκεκριμένος τους φτύνει στο πρόσωπο κάθε μέρα, φωνάζει “φύγετε να πάτε στη χώρα σας” και κλωτσάει το φαγητό προς τη μεριά των κρατούμενων. Η συνέχεια στο ηχητικό που έστειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ. Μία μόνο ατάκα: “ Θα σας βάλω το φαγητό στο κώλο…”

Δηλώνουν “δεν θέλω να πάρω φαγητό”. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Χρυσοχοΐδη συγκαλύπτει με συστηματικό τρόπο τα απανωτά περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών στα κρατητήρια εντός των αστυνομικών τμημάτων. Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης είναι ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ρατσιστικής συμπεριφοράς, είτε εκφράζεται με την ωμή βία όπως στο ΑΤ Βουλιαγμένης, είτε με τη χυδαία συμπεριφορά όπως στο ΑΤ Αγία Παρασκευής. Ακόμη και όταν ο αστυνομικός βρίζει ως φασιστοειδές έχει την κάλυψη του. Η κώφωση στις καταγγελίες αυτό μαρτυρά άλλωστε. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τους δικηγορικούς συλλόγους να καταδικάσουν την απαράδεκτη επίδειξη αστυνομικοί τσαμπουκά και ρατσισμού μέσα στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά και να νομιμοποιηθούν όλοι.

Ρατσιστικές χυδαιότητες αστυνομικών κατά ανήλικων και νεαρών μεταναστών στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗΡατσιστικές χυδαιότητες αστυνομικών κατά ανήλικων και νεαρών μεταναστών στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής Δεν έχουν τέλος οι ρατσιστικές αντιμετωπίσεις αστυνομικών κατά μεταναστών χωρίς χαρτιά στα αστυνομικά τμήματα.Αυτή την την φορά, ο “αστυνομικός με τα γυαλιά” ξεπέρασε κάθε όριο, όπως καταγγέλλουν επτά ανήλικοι και νεαροί μετανάστες, που κρατούνται μετά από τις επιχειρήσεις σκούπα της κυβέρνησης κατά όσων δεν έχουν χαρτιά. Ο συγκεκριμένος τους φτύνει στο πρόσωπο κάθε μέρα, φωνάζει “φύγετε να πάτε στη χώρα σας” και κλωτσάει το φαγητό προς τη μεριά των κρατούμενων. Η συνέχεια στο ηχητικό που έστειλαν στην ΚΕΕΡΦΑ. Μία μόνο ατάκα: “ Θα σας βάλω το φαγητό στο κώλο…” Δηλώνουν “δεν θέλω να πάρω φαγητό”. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Χρυσοχοϊδη συγκαλύπτει με συστηματικό τρόπο τα απανωτά περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών στα κρατητήρια εντός των αστυνομικών τμημάτων.Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης είναι ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ρατσιστικής συμπεριφοράς, είτε εκφράζεται με την ωμή βία όπως στο ΑΤ Βουλιαγμένης, είτε με τη χυδαία συμπεριφορά όπως στο ΑΤ Αγία Παρασκευής. Ακόμη και όταν ο αστυνομικός βρίζει ως φασιστοειδές έχει την κάλυψη του. Η κώφωση στις καταγγελίες αυτό μαρτυρά άλλωστε.Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τους δικηγορικούς συλλόγους να καταδικάσουν την απαράδεκτη επίδειξη αστυνομικοί τσαμπουκά και ρατσισμού μέσα στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων.Να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά και να νομιμοποιηθούν όλοι.

Gepostet von Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή am Mittwoch, 22. April 2020

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια