H χειραγώγηση των συνειδήσεων σήμερα, είναι όπως τον μεσαίωνα που η εκκλησία σου έλεγε τι να κάνεις. Τώρα στο λένε τα ΜΜΕ», λέει στο tvxs.gr ο Κεν Λόουτς, που δε μασάει τα λόγια του όταν μιλάει για τους αξιωματούχους της ΕΕ που είναι συμβιβασμένοι και «δεν μας ακούν», την ελεύθερη αγορά, την αριστερά που «δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει αντίβαρο στη λαίλαπα», τα ΜΜΕ που «..έχουν γίνει η φωνή της ακροδεξιάς» και το Brexit που θα έχει ως αποτέλεσμα κατά τη γνώμη του την πλήρη εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας, αφού η Βρετανία εισάγει επισφαλείς όρους εργασίας από τις ΗΠΑ.

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, όχι απλά δεν επαναπαύθηκε ποτέ στις δάφνες του, όχι απλά δεν συμβιβάστηκε με το κατεστημένο, αλλά στα 83 του χρόνια, φαίνεται να είναι ο σκηνοθέτης που καταγράφει τη θαμμένη από τα ΜΜΕ εικόνα, αυτή της πραγματικής και οδυνηρής ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων της εργασίας. «Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το μέγεθος της εκμετάλλευσης των εργαζομένων από τις εταιρείες» λέει ο σκηνοθέτης στο Τvxs.gr.

Το σκηνοθετικό του βλέμμα δεν είναι αποστασιοποιημένο, γιατί πίσω από τις ταινίες που εστιάζουν στο δράμα της εποχής μας, υπάρχουν δεκάδες ώρες έρευνας και συνεντεύξεις με εργαζόμενους τους οποίους έχει γονατίσει η εντατικοποίηση της εργασίας, τα 12ωρα συνεχούς απασχόλησης χωρίς διάλειμμα ούτε καν για φαγητό, η ανασφάλιστη εργασία. Ο  ήρωας της τελευταίας του ταινίας Ρίκυ, είναι οδηγός και αναγκάζεται να έχει στο αυτοκίνητο πλαστικό μπουκάλι για να ουρεί, αφού ο εργοδότης μετράει την απόδοσή του κάθε δευτερόλεπτο, κι ας του είπε με έμφαση την ώρα που υπέγραφε τη συμφωνία ότι η σχέση τους είναι συνεταιρική.

«Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ο εργοδότης δεν έχει καμία ευθύνη απέναντι στον εργαζόμενο. Ούτε για την ασφάλισή του, ούτε για τις υπερωρίες του, ούτε για τα ρεπό του. Η εκμετάλλευση είναι τεράστια» τονίζει στο Τvxs.gr ο Κεν Λόουτς, ο οποίος θα γυρίσει πάλι έναν – έναν τους κοινωνικούς χώρους στη Βρετανία, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ταινία οι άνθρωποι στους οποίους έδωσε φωνή με την τέχνη του. «Την προηγούμενη ταινία μου, I Daniel Blake, την προβάλαμε σε 700 κοινωνικούς χώρους. Θα το επαναλάβουμε».

Πηγή: Tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια