Η Κουβά θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας, μετά από επιθυμία που εξέφρασε η κυβέρνηση της Κένυας

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το telesur, ο υπουργός Υγείας της Κένυας Mutahi Kagwe επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του ανανέωσε τη συμφωνία που είχε με την Κούβα για τη συνεργασία σώματος κουβανών γιατρών στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

“Ανανεώσαμε τη συμφωνία μας για 6 μήνες, αλλά σχεδιάζουμε να το κάνουμε για περισσότερα χρόνια. Περιμένουμε να μειωθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού, ώστε να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στην Κούβα και να έχουμε μια συζήτηση με την κυβέρνηση”, δήλωσε ο Kagwe.

Το 2018, η Κένυα υπέγραψε συμφωνία για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης, η οποία προέβλεπε τη συμμετοχή κουβανών ακτινολόγων, χειρουργών, ορθοπεδικών, νευρολόγων και νεφρολόγων.

Αν και η συμφωνία έληξε επισήμως στις αρχές του Ιουνίου, οι αρχές της Κένυας εξέφρασαν την επιθυμία να διατηρηθεί η συνεργασία με την Κούβα.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την κυβέρνηση της Κούβας. Οι κυβερνήτες είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν τους γιατρούς για περισσότερα χρόνια”, εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Η απόφαση της κυβέρνησης στην Κένυα “θα βοηθήσει πολύ, ειδικά τώρα που οι κομητείες καταγράφουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων με κορωνοϊό”, σημείωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Wycliffe Oparanya σε μια περίοδο που η χώρα του έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 3.094 κρούσματα και 89 θανάτους.

Μένουν κόντρα στις δυσκολίες και τις… απαγωγές

Η Κένυα είχε δαπανήσει σχεδόν 9.3 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τους μισθούς των κουβανών επαγγελματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα.

Για παράδειγμα στις 12 Απριλίου του 2019, οι γιατροί Assel Herrera και Landy Rodriguez απήχθησαν κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία από την ομάδα τζιχαντιστών Al Shabab και συνεχίζουν να παραμένουν από τότε αιχμάλωτοι.

Cuban Doctors on COVID-19 Mission

If Trump asked for medical help, Cuba would send its doctors there.

Gepostet von teleSUR English am Montag, 30. März 2020

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια