Καλύτερη η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στον Ερημίτη της Κέρκυρας σήμερα, ωστόσο δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Με το πρώτο φως της μέρας σηκώθηκαν και πάλι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ώστε να συνδράμουν στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην περιοχή που είναι δύσβατη, με πυκνή βλάστηση, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ όπως έγινε γνωστό περισσότερα από 200 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί.

«Υπήρχαν 5 ταυτόχρονες εστίες σε μεγάλη έκταση γύρω από τον Ερημίτη και έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές» ανέφερε (Corfutv) ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης και πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλη καταστροφή και αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, η πολιτική προστασία, τα ελικόπτερα και όλοι όσοι βοήθησαν θα είχαμε μεγαλύτερη καταστροφή. Οι εστίες ήταν σε όλο το κομμάτι γύρω από τον Ερημίτη, κάτω από το φυλάκιο και τις δυο λίμνες. Είναι ευκαιρία τώρα κάποιοι να βάλουν μυαλό και να προστατέψουν το περιβάλλον και όχι να το τσιμεντοποιήσουν».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια