Αντιμέτωπος με μια απίθανη εικόνα ήρθε κάτοικος της Ικαρίας. Παρόλο που το νησί δεν έχει απευθείας πτήσεις και παρά τα κλειστά σχολεία και μαγαζιά στο νησί, αντίκρισε λεωφορεία με τουρίστες…

Η καταγγελία:

Ικαρία, Κυριακή 4 Απριλίου

Τουρίστες στο νησί ;;!!!!

Και εκεί που επιστρέφεις από αγροτικές εργασίες να μπροστά σου ένα πούλμαν να κατεβάζει τουρίστες στο πιο τουριστικό παραθαλάσσιο χωριό της βόρειας Ικαρίας.

Στην αρχή επικρατεί παγωμάρα αφού δεν πιστεύεις τι βλέπουν τα μάτια σου εν μέσω πανδημίας και lockdown.
Μετά όμως επικρατεί εκνευρισμός, θυμός και αγανάκτηση! Προφανώς όχι απέναντι στους τουρίστες ή στο ξενοδοχείο (δεν θα μας κάνετε εσείς ανθρωποφάγους) αλλά απέναντι σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή αυτού του τόπου. Από τούς κυβερνώντες, από την Δημοτική αρχή από τίς αστυνομικές και λιμενικές υπηρεσίες από κάθε υπεύθυνο τέλος πάντων.
Πώς ήρθαν ρε παιδιά ;;;;
Δεν υπάρχει απαγόρευση από νόμο σε νόμο ;;;
Δεν μας λέει η κυβέρνηση ότι ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαϊου ;;;
Δεν είναι σχεδόν τα πάντα κλειστά εδώ και μήνες;;;
Η Ικαρία δεν έχει απευθείας πτήσεις από εξωτερικό όπως η Κρήτη για παράδειγμα που είδε πρόσφατα και αυτή τουρίστες. Τι γίνεται ;;
Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που σκέφτεσαι.
Δεν ξέρω αν θα πάρουμε κάποια απάντηση από την όποια αρμόδια αρχή. Το μόνο πού ξέρω είναι ότι στο νησί υπάρχει κόσμος που έχει να δεί αγαπημένα τού πρόσωπα σχεδόν ένα χρόνο, κόσμος ζει μέσα στην αβεβαιότητα, με οικονομικά και ψυχολογικά ζόρια , γονείς , καθηγητές και σωματεία παλεύουν να ανοίξουν τα σχολεία μας αφού εδώ και καιρό υπάρχουν μηδενικά κρούσματα και πέφτουν πάνω σε ντουβάρια. Αυτός ο κόσμος μάλλον είναι δευτερότριτη κατηγορία για αυτούς που μπορούν να βγάζουν ειδικές άδειες για βαφτίσεις, για αυτούς που πάνε και έρχονται σε Πάρνηθες και Ικαρίες και τρωγωπίνουν σε μπαλκόνια με κάμποσους νοματαίους. Για αυτούς που από ότι βλέπουμε αφήνουν παραθυράκια σε μια μερίδα κόσμου να μπορεί να πηγαίνει και να έρχεται ενώ οι υπόλοιποι αν δεν στείλουν μήνυμα ή αν πάνε κάπου παρά πέρα ή αν αράξουν σε καμία πλατεία θα φάνε πρόστιμο και ξύλο !

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια