Πλήθος πολιτών, κηδεμόνες σκύλων, αντιδρούν μέσω διαδικτύου, γιατί δεν επιτρέπεται να βγάζουν τα σκυλιά τους για να ουρήσουν, μετά τις 12.30.

Αφορμή ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του κου Χαρδαλιά. Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το τι θα γίνει με τις επιβεβλημένες βόλτες σκύλων με βάση τα νέα περιοριστικά μέτρα, που απαγορεύουν την κυκλοφορία πολιτών μετά τα μεσάνυχτα, εκείνος απάντησε, πως η προσωπική του άποψη είναι να φροντίζουν ώστε να βγαίνουν πριν τις 12.30 τα σκυλιά βόλτα.

«Οι κηδεμόνες σκύλων είναι εκατομμύρια και δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια εναλλακτικών λύσεων. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σκύλους, ζουν μόνοι τους, εργάζονται αργά. Πώς θα καταφέρουν να ακολουθήσουν την προτροπή του κου Χαρδαλιά; Είναι αδύνατο» λέει στο Τvxs.gr η δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου. «Επίσης, σήμερα με τους μισθούς πείνας, ποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει κάποιον για να φροντίσει να βγάλει το σκυλί βόλτα;» προσθέτει.

Η λύση που προτείνει είναι μια ρύθμιση, που θα απαλλάσσει από το πρόστιμο τους ανθρώπους, που βρίσκονται με τον σκύλο τους έξω από το σπίτι τους ή σε μια ακτίνα γύρω από αυτό. «Ο υφυπουργός προφανώς γνωρίζει, ότι δεν εργάζονται όλοι με ωράριο γραφείου γι’αυτό πρέπει να επισημάνει ότι το να είσαι με τον σκύλο σου στη γειτονιά σου, προκειμένου να ουρήσει ή να αφοδεύσει δεν αποτελεί παράπτωμα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]