Ευχή κατέστησε το δικαίωμα των πολιτών για τεστ κορονοϊού ο υπουργός Υγείας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, παραλληλίζοντας την καθολική πρόσβαση με την… παγκόσμια ειρήνη

Σε μία δήλωση που αντανακλά την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση της πανδημίας προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας επί λέξει: «Το ¨τεστ σε όλους¨ είναι ανάλογο με το ¨εύχομαι ειρήνη σε όλον τον κόσμ層. Ο υπουργός δεν εντόπισε κανένα κυβερνητικό λάθος για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα του τουρισμού, προτιμώντας την βολική οδό της επίθεσης στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Εντύπωση προκάλεσε ότι χαρακτήρισε αναμενόμενη την πρώτη αύξηση των κρουσμάτων μετά το άνοιγμα του τουρισμού τη στιγμή που είναι αναντίρρητο ότι για την κυβέρνηση και τα φίλα προσκείμενα προς αυτήν Μέσα υπαίτιοι είναι οι νέοι που «χαλάρωσαν» και αγνοούν στην έννοια της ατομικής ευθύνης.

Τελικά ήταν αναμενόμενο το δεύτερο κύμα ή φταίνε οι νέοι;

Κριτική εκτός ορίων

Παρά τη πολιτική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο κύμα της πανδημίας αλλά και τη θεσμική στάση που τηρεί όλο αυτό το διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Κικίλιας για να αποφύγει τις ξεκάθαρες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για αποσιώπηση κρουσμάτων, επιστράτευσε επικρίσεις εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι ικανοί μέχρι και να χαρούν αν η κατάσταση με την πανδημία εκτραχυνθεί. «Σας έχω ικανούς μέχρι και να χαρείτε αν πάει κάτι πιο πίσω μόνο και μόνο για να δικαιωθούν οι επιθέσεις σας. Δεν υπάρχουν αυτά που κάνετε και λέτε!», ήταν τα λόγια του υπουργού.

Documento

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια