Εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας, περίπου 850 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την Τράπεζα Alpha και μάλιστα ανάρτησαν στα social media ένα φύλλο της ιστορικής εφημερίδας με τα αιτήματά τους.

Οι πρώην εργαζόμενοι διεκδικούν να κατευθυνθεί σε αυτούς το μεγαλύτερο ποσό από την πώληση του κτηρίου της εφημερίδας και να μην οδηγηθεί στα ταμεία της Τράπεζας. Σημειώνεται ότι ο νόμος για τις επιχειρήσεις που εκποιούνται έχει αλλάξει επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και υπό την πίεση των δανειστών, και σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν για την ικανοποίηση των δανειστών -κυρίως τα Ταμεία του Δημοσίου και οι Τράπεζες- και ότι απομείνει πηγαίνει στους πρώην εργαζομένους.

Οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας διεκδικούν στην περίπτωσή τους να ισχύσει ο παλαιός νόμος και τα χρήματα να πάνε κατα προτεραιότητα σε αυτούς και όχι στις Τράπεζες.

Οπως έγραψε ο Γιώργος Καρελιάς, πρώην πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας που έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών των συναδέλφων του:

Την προσεχή Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» θα συγκεντρωθούμε στο πεζοδρόμιο έξω απο την Alpha Bank, Σταδίου 40. Ετοιμάσαμε και το σχετικό πρωτοσέλιδό μας, το οποίο βλέπετε. Το διαδίδουμε και το κοινοποιούμε παντού, όπου μπορούμε.

*Από το stonisi.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X