Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναχαίτιση της πανδημίας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσαν πριν λίγο κι επίσημα το κλείσιμο δημοτικών-νηπιαγωγείων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Εξαίρεση αποτελούν οι σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης, οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές σε όλες τις βαθμίδες.

Επιχειρώντας να μην παρουσιάσουν την απόφαση ως αποτυχία της κυβέρνησης, τόνισαν ότι η απόφαση λαμβάνεται για να περιορίσει την κινητικότητα εκτός των μαθημάτων από γονείς και μαθητές, ισχυριζόμενοι ότι τα σχολεία και τα υπεράριθμα τμήματα δεν αποτελούν εστίες μεγάλης μετάδοσης του ιού.

Η απόφαση ανακοινώθηκε ύστερα από συνεδρίαση μεταξύ των μελών της ειδικής επιτροπής των λοιμοξιολόγων, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση των μαθημάτων και το πρόσφατο μπλοκάρισμα του συστήματος, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι τα μαθήματα θα γίνονται σε διαφορετικά ωράρια, με τους μαθητές δημοτικού να κάνουν μισάωρα μαθήματα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

“Ανταποκρινόμαστε και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ταυτόχρονα διαφυλάσσοντας τη δημόσια και ατομική υγεία, αλλά και εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας”, σημείωσε η Ν. Κεραμέως.

Πώς θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως σε δύο τρόπους: την σύγχρονη τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα οι διευθύνσεις των σχολείων θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη. Η κάθε διδακτική ωρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται από τις 14.00 έως 17.00 για τα δημοτικά και από τις 14.00 έως τις 16.00 για τα νηπιαγωγεία με μικρά διαλείμματα.

Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική τηλεόραση η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε πως από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια