Με ζητούμενο τη μείωση της κινητικότητας του πληθυσμού – και όχι μόνον – η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες κινείται στην άμεση λήψη της απόφασης να κλείσει και τα Δημοτικά Σχολεία.

Στόχος του μέτρου αυτού  είναι η όσο το δυνατόν αυστηροποίηση της καραντίνας η διάρκεια της οποίας είναι ουσιαστικά αδύνατον να υπολογιστεί.

Επισημαίνεται μάλιστα πως η απόφαση για το λουκέτο και στα Δημοτικά θα έχει άμεση ισχύ, από τη Δευτέρα, ενώ σε μερικά σχολεία αναφέρεται πως μοιράζονται στα παιδιά και τα δεύτερα τεύχη των σχολικών βιβλίων που δεν έχουν παραλάβει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι το απόγευμα, μετά και τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, θα ληφθεί η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα δημοτικά στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ πυκνώνουν οι φωνές των επιστημόνων υπέρ του κλεισίματος και των Δημοτικών.

Τα αν η απόφαση θα ισχύσει και για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία άφησε με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το λουκέτο στα δημοτικά σχολεία, όπως έγινε με τα γυμνάσια και τα λύκεια, θα τεθεί προς συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και αναμένεται να γίνουν οι εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Θα πρέπει επίσης να αποφασιστεί εάν θα κλείσουν τελικά μόνο τα σχολεία της Θεσσαλονίκης ή όλα τα σχολεία της χώρας.

Ειδικότερα, ο Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για το αν θα κλείσουν τα δημοτικά, είπε στον Alpha πως «είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα», προσθέτοντας πως η λύση αυτή εξετάζεται προκειμένου να «περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια