Οι εικόνες σε Κουκάκι και Κέρκυρα που παρατηρήθηκαν την Κυριακή με ιερείς να προσφέρουν στη… ζούλα τη Θεία Κοινωνία είναι μόνο η αρχή.

Η Εκκλησία οργανώθηκε και δεν θα αφήσει κανένα «τσουτσέκι» να απαγορεύσει τις λειτουργίες και τη Θεία Μετάληψη.

Κάποτε ήταν οι Σταυροφόροι, τώρα είναι η σειρά των «Κοινωνιστών». Οι νίντζα, οι τζεντάι του χριστιανισμού, που έχουν ριχθεί στη μάχη να διαδώσουν τον κορονοϊ… ε, μας συγχωρείτε, τη Θεία Κοινωνία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

«Στο Κουκάκι, στην Κέρκυρα, σε κάθε γειτονιά, δώστε Θεία Κοινωνία σε κάθε μαχαλά», έγραψαν πιστοί σε τοίχο της Μητρόπολης.

Για όσους ασκούν κριτική πως η Εκκλησία μας δεν βοηθάει, πως με τη στάση της διαδίδει τον κορονοϊό και πως έχει δώσει ελάχιστα χρήματα για να ενισχύσει τις δράσεις της Πολιτείας, ιδού… Αυτή είναι η κοινωνική προσφορά των ενοριών όλης της χώρας, που έχουν προσλάβει ειδικούς κομάντο για να μεταφέρουν τη Θεία Κοινωνία, αλλά φυσικά και το Άγιος Φως σε κάθε σπίτι, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας.

Οι «Κοινωνιστές» είναι μία ομάδα που αποτελείται από νεαρούς ιερείς, διάκους και καντηλανάφτες που έχουν αναλάβει τον ιερό σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που αναγκάζεται να μείνει σπίτι.

Οι «φαντομάδες» της Εκκλησίας μας έκαναν έξοχη δουλειά στο Κουκάκι, όπου κοινώνησαν κανονικά με το ίδιο κουταλάκι νέους, γέρους και παιδιά με το ίδιο κουταλάκι. Φυσικά, οι άνδρες του Χαρδαλιά δεν τους έπιασαν και κανείς δεν κόλλησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Αν, λέμε αν, κάποιος από όσους κοινώνησαν διαγνωσθεί με κορονοϊό, σίγουρα θα έχει κολλήσει από αλλού.

Θα υπάρξει φυσικά και ανάλογη συνέχεια, τόσο με τη Θεία Κοινωνία, όσο και με το Άγιο Φως, σε μία ιερή, μυστική λαμπαδηδρομία που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, με τη συμμετοχή και celebrity πιστών, όπως ο Πέτρος Γαϊτάνος, η Έλενα Ράπτη και άλλοι. Και αφήστε τον Χαρδαλιά να ψάχνει…

*Η Σαλαμάνδρα στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια