Εκδήλωση για την κοπή της πίτας του δήμου με κόστος μεγαλύτερο από εκείνη του Μάκη Βορίδη και του Γιώργου Πατούλη που προκάλεσαν αντιδράσεις διοργανώνει η δημοτική αρχή Δάφνης – Υμηττού, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει τόσο τις διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων, όσο και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Επιπροσθέτως, η Μαχόμενη Αριστερή Κίνηση Ανατροπής (ΜΑΡΙΔΑ) καταγγέλλει και τον αποκλεισμό καλλιτεχνικών ομάδων δημοτών, την ώρα που η δημοτική αρχή ενέκρινε ποσό 20.000 ευρώ για την εκδήλωση.

Έντονη κριτική και προβληματισμό για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης εναντίον της δημοτικής αρχής του Αναστασίου Μπινίσκου, καθώς ενέκρινε κονδύλι 20.000 ευρώ για την εκδήλωση κοπής της πίτας.

Όπως καταγγέλλει η Μαχόμενη Αριστερή Κίνηση Ανατροπής (ΜΑΡΙΔΑ), την ώρα που η δημοτική αρχή εγκρίνει 20.000 ευρώ για την εν λόγω εκδήλωση και για μουσική και φωτισμό, έχει αποκλείσει κάθε τοπική συλλογικότητα και καλλιτεχνική ομάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καταγγέλλεται ακόμα πως παρότι η απόφαση για την εκδήλωση ελήφθη αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, το κόστος της κοινοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση της Κυριακής, 2 Φεβρουαρίου, ενώ κατακεραυνώνει την «αντιδημοκρατική διαδικασία των τριών παρατάξεων που ενοποιήθηκαν (για να αποτελέσουν πλειοψηφία με τον σημερινό Δήμαρχο)».

«Το αποφασίζομε και διατάσσομαι της δημοτικής αρχής, δεν είναι μόνο αντιδραστική διαδικασία, είναι αναγκαίος τρόπος για να ευθυγραμμιστούν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της απαξίωσης κάθε συλλογικής δράσης από τα κάτω των δημοτών και της νεολαίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος των κοινωνικής ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) καθώς και της δημόσιας περιουσίας» τονίζει η ΜΑΡΙΔΑ, που ανακοίνωσε πως αρνείται να συμμετάσχει «σε αυτή την φιέστα που καθιστά έκθετη την δημοτική αρχή στους δημότες την στιγμή που υπάρχουν τεράστιες οικονομικές ανάγκες σε όλους τους τομείς και στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αθλητισμός, πολιτισμός)».

Τέλος, απολαυστικό είναι το υστερόγραφο της ανακοίνωσής της, που αναφέρει «12.000 ευρώ για την πίτα του υπουργείου του χρέωσε το κράτος ο υπουργός ΒΟΡΙΔΗΣ και μετά τον σάλο αναγκάστηκε να πει πως θα τα πληρώσει από την τσέπη του. 10.800 χρέωσε το κράτος ο περιφερειάρχης ΠΑΤΟΥΛΗΣ για την πίτα της περιφέρειας. Η δικιά μας είναι καλύτερη!!!!!».

Τη μη συμμετοχή της στην εκδήλωση του δήμου, για τους ίδιους λόγους, ανακοίνωσε και η «ανεξάρτητη δημοτική συμμαχία πολιτών Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή», καταγγέλλοντας πως η δημοτική αρχή «δεν παράγει κανένα ουσιαστικό πολιτιστικό έργο, αντίθετα εκφράζει πλήρως το δόγμα ΑΡΤΟΣ και ΘΕΑΜΑ».

«Αντί να πλαισιωθεί, όπως παραδοσιακά έκανε επί τόσα χρόνια, με την παρουσία φορέων και δομών του δήμου, που έδιναν και χαρά στους συμμετέχοντες και δεν προκαλούσαν οικονομικό κόστος, αποφάσισαν πριν καν αποφασίσει η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του δήμου να ανακοινώσουν την συμμετοχή γνωστού μουσικού POP συγκροτήματος στην εκδήλωση» τονίζει η «Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή».

Την ίδια ώρα, λάβρα εμφανίζεται και η παράταξη «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού», που εκτός των άλλων, καταγγέλλει την έγκριση κονδυλίου ακόμα 20.000 ευρώ για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «που στην ουσία δεν έγιναν», την ώρα που ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός του δήμου δεν ξεπερνά τα 400.000. Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση αναφέρεται στο χρονικό της έγκρισης του κονδυλίου, τονίζοντας πως προτίθενται να ενημερώσουν τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης «γιατί, ναι, και η υπομονή λήγει».

*Από το ThePressProject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια