Τουλάχιστον 10 είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι Μητροπολίτες οι οποίοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου την προηγούμενη εβδομάδα, έγιναν υπό την σκιά των περιορισμών και των κανόνων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας, με τα μέλη της ΔΙΣ να συνεδριάζουν σε μεγαλύτερη αίθουσα από την συνήθη, να κάθονται σε απόσταση τουλάχιστον 2,5- 3 μέτρων, να φορούν διαρκώς μάσκα και να απολυμαίνουν τακτικά τα χέρια τους, δεδομένης και της προχωρημένης ηλικίας αρκετών εξ αυτών και των προβλημάτων υγείας που ορισμένοι έχουν.

Ο συναγερμός είχε σημάνει λίγες ημέρες νωρίτερα, αφού έγινε γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, που συμμετείχε – μαζί με άλλους Ιεράρχες και χαμηλότερου βαθμού κληρικούς- στις λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου, διαγνώστηκε, μετά από μερικές ημέρες, θετικός στον κορωνοϊό.

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη, πληροφορήθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, είδηση που έγινε ευρύτερα γνωστή, ημέρες αργότερα.

Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν στον ΑΝΤ1 ότι έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε όλοι οι Ιεράρχες να υποβληθούν σε τεστ και ιατρικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση, όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα και συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι είναι διψήφιος ο αριθμός των Μητροπολιτών τα τεστ των οποίων έχουν βγει θετικά στον κορωνοϊό. Στην πλειονότητα τους εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και δεν υπάρχει ανησυχία για την πορεία της υγείας τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όλα τα τεστ για τον οποίο έχουν βγει αρνητικά, έχει απομονωθεί και έχει περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό της επαφές του.

TVXS

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια