Να μας χρυσώσει το χάπι προσπαθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με την απάντηση που έδωσε στην κριτική που δέχεται περί έξαρσης του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω συνωστισμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό, “καλύτερα ένα λεωφορείο ή ενας συρμός γεμάτος και όλοι να φοράμε μάσκα, παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα”.

Με την πρόκληση αυτή προσπαθεί να δικαιολογήσει τον επικίνδυνο συνωστισμό που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στα ΜΜΜ. “Αυτό επιτάσσει η κοινή λογική”, υπογραμμίζει.

Ο υπουργός Μεταφορών προχώρησε το συλλογισμό του λέγοντας, πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, για τα λεωφορεία στην Αθήνα, “στο 95% των δρομολογίων έχουμε χωρητικότητα κάτω του 65%. Όμως, υπάρχουν και δρομολόγια και λεωφορεία, τα οποία είναι γεμάτα πάνω από το 65%”. “Δεν είναι όλα ρόδινα”, αναγνώρισε.

Κάπου εδώ αναρωτιέται κανείς, αν όλοι εμείς που μετακινούμαστε με τα ΜΜΜ, μήπως ζούμε σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Μήπως η “σαρδελοποίηση” που ζούμε στο πετσί μας κάθε μέρα είναι της φαντασίας μας. Μήπως είμαστε υπερβολικοί και βλέπουμε τα λεωφορεία και τους συρμούς του μετρό μισο-τιγκαρισμένα, σαν το ποτήρι και όχι μισο-άδεια, όπως τα βλέπει το υπουργείο. Ίσως, απλά να είναι θέμα οπτικής και εμείς να βλέπουμε τα πράγματα από τη λάθος γωνία.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού:

“Επειδή ακούγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέλω να κάνω μία παρατήρηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεματικής που έχουμε από τον ΟΑΣΑ, για τα λεωφορεία στην Αθήνα, στο 95% των δρομολογίων έχουμε χωρητικότητα κάτω του 65%. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν και δρομολόγια και λεωφορεία τα οποία είναι γεμάτα πάνω από το 65%. Για αυτό όλοι λέμε, νομίζω και οι ειδικοί, ότι πρέπει να φοράμε μάσκα, διότι καλύτερα ένα λεωφορείο γεμάτο και όλοι να φοράμε μάσκα ή ένας συρμός του Μετρό, παρά ένα λεωφορείο μισοάδειο με τους μισούς να φοράνε μάσκα. Νομίζω ότι αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Για αυτό, λοιπόν, έχουμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια