Με ένα ηχηρό χαστούκι στο υπουργείο Υγείας η επιτροπή κρίσεων επαναφέρει από… άλλη πόρτα τον ακτινολόγο Κώστα Καταραχιά στο ΕΣΥ, εκεί απ’ όπου διώχθηκε εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Ο Κ. Καταραχιάς ήρθε πρώτος στις κρίσεις για το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπου διορίζεται ως μόνιμος γιατρός, αφού τα προσόντα του ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για τη θέση του ακτινολόγου.

Είχε βέβαια καταθέσει τα χαρτιά του πολλούς μήνες πριν απολυθεί (μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασής του), επειδή ως πρόεδρος του «Αγίου Σάββα» είχε αντιδράσει στις ΕΔΕ και τη στοχοποίηση των συναδέλφων του και είχε αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Τώρα, από μια αξιοκρατική διαδικασία αποδεικνύεται ότι έχει τα επιστημονικά προσόντα και το σύστημα Υγείας τον χρειάζεται και γι’ αυτό τον κάνει, πλέον, μόνιμο.

Ωστόσο, η διαδικασία του διορισμού του μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες και ο ακτινολόγος, άνεργος σήμερα και εκτός ΕΣΥ, συνεχίζει να διεκδικεί την επιστροφή του στον «Άγιο Σάββα»,  εκεί όπου το ακτινολογικό καθημερινά στενάζει εξαιτίας της έλλειψης γιατρού, καθώς η νέα μόνιμη γιατρός που προσλήφθηκε στη θέση του έχει άδεια λοχείας και θα ενταχθεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο τον Οκτώβριο το 2021!

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 25/5 και όπως δηλώνει ο Κ. Καταραχιάς στην ΑΥΓΗ η μάχη ενάντια στην απόλυσή του συνεχίζεται διότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί ο συνδικαλισμός και το σωματείο του «Αγίου Σάββα”» στο οποίο ο Κώστας Καταραχιάς παραμένει πρόεδρος για 6 ακόμα μήνες.

Απέναντι στην στοχοποίηση του «γιατρού με τη ντουντούκα», που κατηγορήθηκε ακόμα και για διασπορά fake news, συνεχίζει να στέκεται ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που συνεχίζει να διεκδικεί την άμεση επιστροφή του επικουρικού ακτινολόγου στον Άγιο Σάββα.

Η δήλωση του Κώστα Καταραχιά με την επιστροφή του στο ΕΣΥ

“Χθες 12 Απρίλη το απόγευμα ενημερώθηκα από τη γραμματεία επιτροπής κρίσεων μονίμων διορισμών ιατρών ΕΣΥ ότι στην τελική κατάταξη για τη θέση επιμελητή β στο Έλενα Βενιζέλου και μετά την συνέντευξη που είχε διεξαχθεί το ίδιο πρωί βγήκα πρώτος! Σήμερα έκανα αποδοχή θέσης! Είναι μια σημαντική ανακούφιση μετά τα βασανιστήρια που έχουμε περάσει εγώ, το σωματείο και οι συναδελφισσες/οι στον Άγιο Σάββα και το Σωτηρία! Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά!

Οι λάσπες που εκτόξευσαν για την ιατρική μου δουλειά και εμπειρία καταρρίφθηκαν από την ίδια την επιτροπή που οι ίδιοι ορίζουν!

Αποδεικνύεται ότι ο μόνος λόγος που βρέθηκα εκτός ΕΣΥ είναι η συνδικαλιστική και πολιτική μου δράση και η μεθοδευμένη προσπάθεια τους να διαλύσουν το σωματείο μας! Παραμένω άνεργος για αυτούς τους λόγους ακόμα και τώρα καθως το ΦΕΚ διορισμού συνήθως παίρνει 3 με 4 μήνες για να προσληφθω οριστικά! Διεκδικώ να επιστρέψω άμεσα στον Άγιο Σάββα που στενάζει το τμήμα μου αυτή την στιγμή μέχρι την ολοκλήρωση του διορισμού, διεκδικώ τα ασφαλιστικά μέτρα στις 25 Μαίου, διεκδικώ την αποκατάσταση του σωματείου μας και θα συνεχίσουμε τη μάχη στις 22 Απρίλη 9:00πμ πλατεία Μαβίλη για να μπει ένα τέλος στην θανατερη διαχείριση της πανδημίας!

Μονιμοποιήσεις ,προσλήψεις τώρα, επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων για να σωθούν ζωές!

Δεν έχω λόγια για την συγκλονιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη από τα συνδικάτα την αριστερά, από όλες και όλους σας! Συνεχίζουμε πιο δυνατά!”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια