Μετά την κυβερνητική απόφαση για παύση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα για τον φόβο μετάδοσης του κοροναϊού, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, λίγη ώρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

“Η ματαίωση των εκδηλώσεων προκάλεσε όπως καταλαβαίνετε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του Δήμου, σε όλους όσους πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας, στα καρναβαλικά γκρουπ που όλο τον χρόνο δημιουργούν το κορυφαίο καρναβάλι της Ελλάδας. Δημιουργεί αυτή η απόφαση ταυτόχρονα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πόλης”, σημείωσε αρχικά ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια τόνισε ότι  η κυβέρνηση δεν γίνεται να υλοποιεί παρεμβάσεις-πυροτεχνήματα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγεία, αλλά να κοιτάζει πως θα καλύψει τις ελλείψεις του δημόσιου συστήματος.

“Η απόφαση της κυβέρνησης για τη ματαίωση των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις πολιτικές ευθύνες της. Οι μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας της πόλης μας δεν καλύπτονται από τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Γι αυτό απαιτούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προκειμένου να στελεχωθούν όλα τα δημόσια κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τα εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας και οι ανενεργές δομές υγείας. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ώρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας & υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής”.

Ο Κ. Πελετίδης ζήτησε ακόμη “να αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος των εξετάσεων των συμπολιτών μας κατοίκων, τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης: μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα, αντισηπτικά να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό σε όλους τους χώρους που υπάρχει ανάγκη. Να παταχθεί ταυτόχρονα η αισχροκέρδεια στα υλικά προφύλαξης”.

Κι ειδικότερα για την πόλη ανέφερε ότι ο Δήμος ζητά την επιχορήγησή του,  την ενίσχυση του καρναβαλικού οργανισμού, αλλά και την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από αυτή τη ματαίωση”.

“Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να έχουμε ένα Καλοκαιρινό καρναβάλι”, ανέφερε στο τέλος.

Δήλωση Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη για τη ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων

Μετά την κυβερνητική απόφαση για παύση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα για τον φόβο μετάδοσης του κοροναϊού, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, λίγη ώρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Gepostet von ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ am Donnerstag, 27. Februar 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]